Actualitate

Le-a ajuns cuţitul la os! Pensionarii au ieşit în stradă

miting pens mic

Conflictul dintre vechea şi noua conducere a CAR Pensionari lasă fără banii strânşi, lună de lună, pe cei aproximativ 17.000 de membri ai acestui organism. Şi, cum împrumuturile de la CAR sunt, pentru majoritatea covârşitoare a pensionarilor, singura soluţie să îşi poată procura cele necesare unei noi ierni, miercuri, oamenii au ieşit în stradă şi au protestat, într-un marş autorizat.

Circa 100 de pensionari, membri CAR, s-au strâns, miercuri dimineaţă, în faţa sediului instituţiei, de unde, înarmaţi cu pancarte, au plecat spre sediile băncilor în care conturile CAR sunt blocate. „Vrem dreptate, vrem dosarul pe rol”, „Organele în drept să se autosesizeze de abuzurile la adresa membrilor CAR Pensionari” sau „Conturile CAR Pensionari, blocate abuziv de Câinaru şi Vulcan” sunt câtea din inscripţiile de pe pancartele cu care oamenii au mărşaluit prin oraş. Protestatarii sunt extrem de vehemenţi la adresa vechi conduceri a CAR Pensionari, căreia îi aduc acuzaţii grave.

După cum se ştie, între vechea şi actuala conducere a CAR Pensionari există un conflict mai vechi, conflict ce a ajuns în justiţie. Numai că, după mai bine de patru luni, procesul nici nu a fost programat, lucru ce ridică unele semne de întrebare pentru actuala conducere a CAR Pensionari.

Principala nemulţumire a membrilor CAR Pensionari este legată de blocarea conturilor instituţiei, ceea ce îi afectează în mod direct, numărul împrumuturilor ce mai pot fi acordate în aceste condiţii scăzând semnificiativ.

Oamenii au plecat, în coloană organizată, spre sediile celor două bănci la care CAR Pensionari are conturile blocate. Ei au stat în faţa băncilor tăcuţi, fără să strige sau să scandeze, cerând un singur lucru: să afle unde sunt banii lor.

Din păcate, niciun reprezentant al băncilor în faţa cărora au protestat nu a considerat oportun să stea de vorbă cu pensionarii. Mai mult decât atât, la una din bănci, angajaţii au închis chiar uşa, ceea ce a stârnit nemulţumirea protestatarilor. Marşul de miercuri s-a încheiat fără incidente, oamenii urmând întocmai traseul aprobat de autorităţi şi respectând intervalul orar pentru care obţinuseră aprobările necesare.

Ce spun protestatarii, dar şi ce declară actuala conducere a CAR Pensionari, puteţi afla urmărind, la ştirile Valahia TV, miercuri, la ora 19.00, reportajul realizat la mitingul pensionarilor.

 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!