Externe

Lech Walesa nu are nicio îndoială. Putin va genera Al Treilea Război Mondial

lech-walesa-putin-va-porni-cel-de-al-treilea-razboi-mondial-vor-muri-un-milion-de-oameni-poate-zece-milioane-18502700Legendarul lider sindical din anii ’80 Lech Walesa, fost preşedinte al Poloniei şi unul dintre cei care au contribuit decisiv la destrămarea Cortinei de Fier, a declarat public că Vladimir Putin va porni cel de Al Treilea Război Mondial.
După o absenţă de 10 zile ce a cauzat tot soiul de scenarii abracadabrante, liderul de la Kremlin s-a întors extrem de virulent şi a ordonat desfăşurarea în Crimeea a unei flotile de bombardiere Tupolev 22-M3, purtătoare de rachete nucleare. Concomitent, surse militare au confirmat faptul că sisteme de rachete Iskander, despre care se spune că ar fi capabile să penetreze scutul american antirachetă, au fost deplasate în regiunea Kalinigrad, la graniţa cu Polonia şi Lituania.
Referitor la aceste ultime manevre militare, Lech Walesa a comentat: ”Putin a început un război cu toată lumea civilizată. Vrea să pornească Al Treilea Război Mondial. Încalcă tratate, încalcă înţelegeri, nu respectă garanţii. Lumea nu poate asista impasibilă. Dacă se întâmplă astfel de lucruri, nu există decât o singură soluţie: forţa. Cum oare am putea câştiga dacă el boxează iar noi, toţi ceilalţi, jucăm şah?
Acest comportament agresiv vine dintr-o altă epocă istorică şi este predestinat pieirii. Nu am nicio îndoială că libertatea şi democraţia vor învinge. Dacă Rusia îşi va asuma riscul de a ataca Polonia sau alte state, va fi un război pe care îl va pierde. Prevăd care va fi viitorul Rusiei. Se va destrăma în bucăţi. Desigur, vor muri un milion de oameni, poate 10 milioane…”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!