Externe

Îi aşteptăm pe americani din anii ’40. Vor veni acum, în vara lui 2015

 massive_us_troop_ca_3_gif_71532900Unul dintre comandanţii brigăzilor aerotransportabile NATO, colonelul Michael Foster, a declarat zilele trecute la Washington, că SUA sunt gata să-şi extindă angajamentele de securitate prin dislocarea de trupe în România şi Bulgaria în următoarele patru luni.

”România şi Bulgaria sunt două state în care suntem pregătiţi să dislocăm”, a declarat fără echivoc colonelul Foster la Centrul pentru Studii Strategice Internaţionale din capitala USA.

”Până la sfârşitul verii va fi construită şi structura cu centru de comandă şi batalioane, Statele Unite fiind pregătite în momentul de faţă să-şi extindă prezenţa şi în Ungaria, Georgia şi Republica Cehă.”, a adăugat Michael Foster.baza-militara-Mihail-Kogalniceanu

Aceste mişcări de trupe NATO survin într-un moment în care avioane de luptă multirol Su-30, avioane de ultimă generaţie din Flota Rusă, monitorizează Marea Neagră de câteva săptămâni bune. Mai concret, monitorizează cele două nave de război NATO care se regăsesc în acest moment în apele Mării Negre. Este vorba de crucişătorul Vicksburg şi fregata turcă Turgutreis. Cele două nave execută manevre comune în sud-vestul Mării Negre.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!