Actualitate

Simulare Evaluare Naţională

simulareJumătate dintre elevii de clasa a VIII-a nu au luat notă peste 5

După centralizarea rezultatelor la simularea examenului de Evaluare Naţională, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a raportat un procentaj de promovare superior celui de anul trecut cu 1,81%. Concret, este de vorba de 50,68%, faţă de 48,83% în 2014.

Cu toate acestea, faptul că aproape jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a nu au obţinut notă de trecere, în opinia ministrului de resort, Sorin Mihai Câmpeanu, reprezintă un eşec.

În acest sens, Câmpeanu a solicitat o analiză foarte exigentă a rezultatelor obţinute la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, şedinţe cu părinţii, dezbateri cu elevii şi consiliul profesoral, respectiv adoptarea soluţiilor optime pentru îmbunătăţirea rezultatelor cât mai rapid.

Cu trei luni înaintea examenului propriu-zis, Giurgiu, cu 63,81% promovabilitate şi o rată de prezenţă de 92,05%, se regăseşte într-un top al judeţelor cu cele mai ridicate procente de promovare. Mai exact, pe locul III naţional, după Bacău – 68,56% promovabilitate (rată prezenţă 99,47%) şi municipiul Bucureşti – 64,12% promovabilitate (rată prezenţă – 95,03%).
Prezenţa pe ţară a fost de 96,17%; din totalul celor 187.629 de elevi înscrişi s-au prezentat la examen 180.442. Doar 91.445 dintre aceştia au obţinut notă de trecere, adică medii peste 5.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!