Externe

Miroase-a război!

resize_adaptiveAplicaţiile militare având Kremlinul în prim plan îngrijorează întreg mapamondul, mai ales după ce liderii UE au decis să păstreze sancţiunile aplicate Rusiei şi în 2016, evident, dacă Moscova va continua să ignore punctele acordului de pace de la Minsk.
Revenind la aplicaţiile invocate, armata lui Putin a mărit efectivele mobilizate la exerciţiile militare efectuate pe teritoriul Rusiei până la 80.000, aplicaţii ce implică nave de război, forţe antiaeriene, blindate şi bombardiere.
Mai mult, în acest context extrem de tensionat, Vladimir Putin a cerut miliardarilor şi oamenilor de afaceri ruşi să-şi repatrieze capitalul din străinătate.
Şi pentru că ameninţarea izbucnirii unui conflict militar de amploare a devenit aproape palpabilă, Lituania, după ce a reintrodus obligativitatea serviciului militar, a sporit exponenţial măsurile de securitate. De ce? Pentru că această fostă republică sovietică baltică ar reprezenta cadrul ideal pentru tranziţia trupelor Federaţiei Ruse spre Kaliningrad – punct de o importanţă crucială în eventualitatea izbucnirii unui război NATO&UE vs. Rusia.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!