Sport

Atletico – Real, PSG – Barca, Porto – Bayern, Juventus – Monaco, sau spectacolul din sferturile UEFA Champions League

blog-de-liga_size6Am ajuns şi la momentul mult aşteptat. Momentul în care se trag la sorţi sferturile de finală ale competiţiilor fotbalistice europene. Din aprilie, surprizele încetează. Pariorii îşi descoperă valenţe versatile şi inventează alte criterii. Nu mai mizează nimeni pe o anume calificată. Banii pariorilor se duc mai ales spre un anume număr de goluri înscrise într-o repriză, într-un meci, într-o dublă. Ibrahimovic va înscrie în returul de pe Nou Camp? Messi va reuşi un hattrick la Paris? Robben va fi anihilat pe Dragao? Tevez nu va perfora niciodată poarta monegască? Acestea sunt pariurile care se iţesc, profund natural, în acest moment.
Pentru că a rămas numai lume bună, iar cotele de calificare – cu ecarturile aferente – sunt insesizabile, nu se mai pot câştiga bani serioşi pariind pe x sau y în semifinale.
Revenind strict la ce s-a întâmplat vineri la prânz, la Nyon, sorţii au fost cât se poate de OK, în condiţiile în care dispăruseră restricţiile de ţară, sau cele valorice. Astfel încât, primele patru favorite la câştigarea trofeului, Real, Barcelona, Bayern şi Juventus, nu neapărat în această ordine, nu au căzut între ele.
Aşadar, Realul din Madrid va înfrunta concitadina Atletico într-o reeditare a finalei din 24 mai 2014, de la Lisabona. De atunci, de la La Decima lui Bale şi Di Maria, Diego Simeone a jurat răzbunare, iar în ultimele şase confruntări directe, Realul nu a mai cunoscut gustul victoriei.
PSG – Barcelona tinde să devină un clasic. Acelaşi sfert de finală a avut loc şi în 2013, cu un 3-3 la general favorabil catalanilor, echipele s-au mai întâlnit şi în grupele actualei ediţii, victorii împărţite ale gazdelor, 3-2 la Paris, 3-1 pe Nou Camp. Ce va fi acum? Cu Zlatan lipsă pe Parc des Princes, dar şi cu sosia lui Messi din returul cu City, ecuaţia devine banală. Barca mai bifează o semifinală. A şaptea în ultimii opt ani. 
FC Porto – Bayern Munchen pare, la prima vedere, singurul duel inegal, dar portughezii au produs până acum nu numai un fotbal încântător, dar şi unul extrem de consistent, fiind singura echipă neînvinsă din cele opt, în actuala ediţie de Champions League.
Finalmente, Juventus Torino – AS Monaco ne invită la un festin defensiv cu contratacuri letale. Dacă ne raportăm la ultima impresie lăsată de cele două echipe, 3-0 la Dortmund în favoarea lui Carlito Tevez, 0-2 în Principat cu Arsenalul londonez, rezultă că Dimităr Berbatov şi Jeremy Toulalan ar trebui să se ducă la culcare. 
Turul sferturilor Champions League va avea loc pe pe 14 şi 15 aprilie, returul pe 22 şi 23 aprilie.
# În competiţia cenuşăreasă, Europa League, turul pe 16 aprilie, returul pe 24 aprilie, sorţii sferturilor de finală au decis:
FC Sevilla – Zenit Sankt Petersburg
Dnepr – FC Bruges
Fiorentina – Dinamo Kiev
Wolfsburg – SSC Napoli                

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!