Sport

S-a votat schimbarea formatului ligii judeţene de fotbal

leseanu-viorelInevitabilul s-a produs în Liga Judeţeană de fotbal. La cererea cluburilor, AJF Giurgiu a aprobat sistemul cu două serii – Nord şi Sud – pentru Liga a IV-a pentru ca formaţiile să parcurgă distanţe mai scurte şi să evolueze în mai puţine meciuri care să scadă costurile.

Seriile vor avea câte douăsprezece formaţii şi 22 de etape, câştigătoarele acestora urmând să evolueze încrucişat cu ocupantele locului doi în sistem tur retur. În ultimul act se vor întâlni învingătoarele acestor meciuri, formaţia mai valoroasă reprezentând judeţul în barajul pentru Liga a III-a.

Dintre cele 24 de echipe care vor lua startul în Liga a IV-a, şapte au fost invitate din Liga a V-a pentru completarea locurilor, fiind alese formaţiile cu baze sportive bine puse la punct.

Preşedintele AJF Giurgiu, Viorel Leşeanu, spune că a purtat în prealabil discuţii cu toţi delegaţii echipelor pentru ca odată înscrise acestea să nu se mai retragă pe parcurs pentru a nu destabiliza competiţia.

O altă noutate în noul sezon este reprezentată de faptul că echipele de juniori vor evolua în deschiderea meciurilor de seniori.

Noul sezon al Ligii a IV-a va începe la 31 august, în timp ce startul la Liga a V-a, care va avea două serii în loc de trei ca până acum, va fi dat fie pe 1, fie pe 8 septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!