La zi

Deşi mai este o săptămână până la Sfânta Maria, bâlciul tradiţional a fost deja deschis

balciCa şi anul trecut, şi de această dată, bâlciul de Sfânta Maria este găzduit de Oborul municipal. Încă de luni seara, deci de pe 5 august, au fost puse în funcţiune toate aşa-zisele tiribombe. Sunt maşinuţe tamponabile, umbreluţe, trenuleţ, căluşei, chiar o piscină cu bărci pneumatice în formă de animale. Sunt bineînţeles şi lanţuri, dar şi aparate destinate celor mai mari şi dornici de senzaţii tari. Vor fi şi nelipsitele tarabe cu tot felul de produse, de la jucării, haine, dulciuri, dar sunt aşteptaţi şi comercianţii de preparate la grătar.

Cel puţin în ceea ce priveşte tiribombele preţurile au rămas, într-adevăr, la fel ca anul trecut, între 5 şi 10 lei pentru câteva minute memorabile.

Că giurgiuvenilor le place să meargă la bâlci se vede în fiecare an, mai ales în ultimele zile, când oborul devine neîncăpător pentru miile de oameni veniţi la distracţie şi cheltuială. Şi cei pe care i-am intervievat astăzi ne-au spus că vor merge la bâlci şi anul acesta, mai ales pentru că tradiţia trebuie păstrată.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!