La zi

Nu este deloc exclus un al treilea război mondial

Expertul militar rus Viktor Kovalev, considerat o somitate în materie, are previziuni sumbre faţă de viitorul nostru imediat.

Acesta a declarat de curând, şi în contextul tevaturii create în jurul Coreei de Nord că, ”situaţia este explozivă şi nu este deloc exclus un al treilea război mondial. Regiunile care pot deveni teatrul unor conflicte armate sunt Orientul Îndepărtat şi Mijlociu, spaţiul postsovietic – în special zona Caucazului, Ucraina, unele ţări din Asia Centrală, Pakistan şi India. O a treia conflagraţie mondială s-ar putea declanşa chiar în următorii zece ani. Şi asta pentru că traversăm o etapă când se încheie trei mari cicluri economice. Ciclul Kondratiev (40-60 de ani), Ciclul Juglar (7-12 ani) şi Ciclul Kuznetz (15-20 de ani). O analiză retrospectivă a istoriei mondiale arată că, în astfel de momente este foarte posibil un mare război. Este o perioadă de instabilitate politică majoră. Omenirea se află în pragul unor mari prefaceri, mai ales că există SUA, care au nevoie de un mare război. Acesta ar rezolva mai multe probleme, atât de factură financiară, dar şi de redistribuirea rolurilor de lideri în lume.”

Viktor Koralev este expert ştiinţific al Academiei pentru studii militare a Rusiei, iar cele de mai sus au fost declarate în cadrul unui interviu acordat publicaţiei electronice Vzgliad.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!