Totul a început când în municipiul Giurgiu a ajuns caravana Ţării lui Andrei. Atunci, profesor învăţător al clasei a IV-a A a şcolii Generale Academician Marin Voiculescu, Luminiţa Dan, a decis să aplice la proiectul „Ţara lui Andrei”.
Proiectul, denumit „Creştem prin teatru”, cel cu care clasa a IV-a A a Şcolii nr. 8 a participat la concursul Ţării lui Andrei se referă în primul rând la antreprenoriat. De altfel, activităţile pe care cei 21 de elevi care au mers la Bran s-au axat pe acest domeniu.
Luminiţa Dan ne-a mai spus că în Ţara lui Andrei, copiii giurgiuveni au dezvoltat afacerea „Limonada”. Au construit parcuri în care îşi vindeau marfa, dar se ocupau şi de promovarea afacerii, de negocieri. Am stat de vorbă şi cu trei din cei 21 de elevi care au mers la Bran. Au venit de acolo, fără îndoială, încântaţi şi cu noi cunoştinţe mai ales în domeniul afacerilor.
Dar în tabăra din Ţara lui Andrei, copiii au participat şi alt tip de activităţi. Zilnic, ei trebuiau să realizeze reportaje tv şi scrise, iar la final chiar a fost alcătuit un ziar al taberei. În plus, în fiecare seară, erau organizate concursuri de dans, de muzică sau de poveşti. Dar au şi vizitat locuri frumoase şi au învăţat tot felul de lucruri folositoare.
Proiectul clasei a IV-a A de la Şcoala Academician Marin Voiculescu este însă, abia la debut. El se va derula pe o perioadă de doi ani, timp în care va fi creat un atelier de teatru, iar în următorul an se va pune accent pe partea de afaceri, deci copiii vor învăţa şi mai serios cum să devină antreprenori.