La zi Social

Zile de foc pentru pompierii giurgiuveni! Ce s-a întâmplat în județ în perioada Crăciunului?

INCENDIU - PITESTIIntervenții ale echipajelor SMURD pentru diverse cazuri medicale, dar și în accidente rutiere, incendii la gospodării și asanare de muniție. Crăciunul 2013 a fost, așadar, unul cu multe situații de urgență pentru pompierii giurgiuveni.
Potrivit informațiilor puse la dispoziție de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, lt. Gabriela Olexiuc, au fost zeci de intervenții în perioada 25-29 decembrie, iată, însă, detaliat, ce s-a întâmplat în județul nostru, în zilele menționate.
Astfel, în prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, au fost 6 cazuri la care au fost chemați să intervină cei de pe ambulanțele SMURD, din care un accident cu o victimă care a suferit mai multe traumatisme în urma evenimentului rutier. Pe 26 decembrie, cei de la ISU Giurgiu, prin serviciul SMURD, au intervenit în 8 cazuri din care, iarăși, un accident rutier cu o victimă.
Pe 27 decembrie, pompierii giurgiuveni interveneau la un  incediu produs la o casă în Vărăști. Focul a mistuit 30 de metri pătrați de acoperiș. În aceeași zi, au fost și 9 intervenții ale SMURD.
Ziua de 28 decembrie a fost cea mai grea pentru pompierii giurgiuveni. Ei au intervenit la 3 incendii. Unul s-a produs la o casă din Gostinari, flăcările mistuind 3 anexe și o bucătărie. Un alt incendiu s-a înregistrat la Vânătorii Mici, unde au ars 40 de hectare de vegetație uscată. Cel de-al treilea incendiu s-a produs la Mihăilești, unde au ars două capete de tractor. Tot pe 28, cei de la SMURD interveneau la 7 cazuri medicale, dar au fost solicitați și la un accident rutier cu o victimă. 28 decembrie a însemnat și asanare de muniție, fiind vorba despre un proiectil explozibil(76 milimetri) descoperit în Adunații Copăceni.
O zi mai târziu, pe 29 decembrie, pompierii giurgiuveni erau chemați să intervină tot pentru asanare de muniție, de această dată în Mihai Bravu, acolo unde au fost găsite 3 proiectile(100 mm). În aceeași zi, au fost înregistrate și 9 cazuri pentru care a fost nevoie de echipajele SMURD.
C.S.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!