Actualitate

Legea descentralizării, neconstituţională

de-ce-a-declarat-ccr-neconstitutionala-legea-descentralizarii-242453Curtea Constituţională a decis vineri, 10 ianuarie, că Legea descentralizării, pentru care guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament în noiembrie trecut, este neconstituţională, admiţând astfel sesizarea făcută de parlamentarii PDL.
Concret, Curtea a admis cu unanimitate de voturi obiecţia de neconstituţionalitate. Astfel, criticile de neconstituţionalitate intrinsecă au fost considerate justificate, implicit ”Legea privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi a unor măsuri de reformă privind administraţia publică în ansamblul ei, este neconstituţională.”
Imediat după această decizie, unul din liderii USL, vicepremierul PSD Liviu Dragnea, nu şi-a ascuns surprinderea. ”Sigur că sunt surprins. Dacă se declară total neconstituţională, practic de aici ar urma să se înţeleagă că România nu mai are dreptul să se descentralizeze, aşa cum se întâmplă în toată Europa. Aştept să iau cunoştinţă de motivarea Curţii. Voi avea atunci o reacţie mai aplicată.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!