Economic

Legislaţia şi educaţia agenţilor economici – principalele dificultăţi ale contabililor giurgiuveni

mitrea ceccar

Întruniţi în adunare generală, membrii CECCAR Giurgiu au dezbătut joi raportul de activitate pe 2014 şi au stabilit principalele direcţii de acţiune pentru anul 2015, aprobând programul de activităţi al acestui an, bugetul de venituri şi cheltuieli şi lista cabinetelor ce vor fi supuse auditului de calitate.

Preşedinta CECCAR, Mariana Mitrea, s-a declarat nemulţumită de faptul că, deşi CECCAR are 177 de membri, la adunarea generală de joi au fost prezenţi doar 116. „Am spus-o mereu şi am să o repet: aceste adunări generale se fac pentru membri şi cu membri! Mereu se găsesc voci care să comenteze pe la colţuri, mereu se găsesc nemulţumiţi… Toţi ar trebui să vină aici, în această adunare generală, să îşi spună punctele de vedere, să spună ce au de spus, pentru că acesta este rolul acestor adunări”, le-a spus Mariana Mitrea celor prezenţi în sala mare a Centrului Cultural Local.

În altă ordine de idei, Mariana Mitrea ne-a declarat că principalele dificultăţi cu care se confruntă contabilii giurgiuveni sunt legate de legislaţie şi educaţia agenţilor economici atât in municipiu, cât şi judeţ. „Legislaţia ne dă mari bătăi de cap, pentru că este în continuă schimbare. În plus, avem probleme şi cu educaţia agenţilor ecoonici, care încă nu vor să înţeleagă că, atâta timp cât nu ai un profesionist care să supravegheze activitatea desfăşurată, vor fi mereu probleme”, afimă preşedinta CECCAR Giurgiu.

Legislaţia şi educaţia agenţilor economici nu sunt, însă, singurele probleme ale contabililor. O altă dificultate menţionată de Mariana Mitrea este faptul că nu se acceptă ca fiecare agent economic să-şi declare contabilul. „Este o problemă veche, care trenează de ani de zile şi pentru care nu se găseşte, se pare, o soluţie, astfle că foarte multe evidenţe contabile sunt ţinute „la negru”. De aceea, fac un apel către toţi agenţii economici să înţeleagă că un profesionist care se ocupă de evidenţa contabilă îi va feri de foarte multe probleme”, ne-a mai declarat preşedinta CECCAR Giurgiu, Mariana Mitrea.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!