Actualitate

Iohannis îl vrea pe Eduard Hellvig în fruntea SRI

eduard-hellvig

Europarlamentarul PNL Eduard Hellvig este cel care a fost nominalizat de către preşedintele Klaus Iohannis să preia şefia SRI. Nominalizarea a survenit joi, 19 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Întrebat ce-l recomandă pe Hellvig pentru această funcţie, Iohannis a menţionat: ”Atunci când m-am gândit la o persoană care să preia funcţia de director al SRI, am căutat un om pregătit pentru o astfel de poziţie. O persoană energică, cu suficiente cunoştinţe despre activitatea SRI şi care cunoaşte actorii politici. O persoană care, nu în ultimul rând, să vină cu calmul necesar în acest spaţiu. Pe de altă parte, am căutat o persoană care pentru mine reprezintă garanţia unui parcurs de modernizare şi europenizare şi pentru SRI. Am convingerea că această persoană este Eduard Hellvig.”

Eduard Raul Hellvig s-a născut pe 27 octombrie 1974 la Zalău. A absolvit în 1997 Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administraţie Publică a Universităţii Babeş Bolyai Cluj Napoca. În 2006 a făcut parte din grupul primilor europarlamentari români. Este membru PNL din 2008, iar în 2009 a devenit consilierul personal al preşedintelui PNL de atunci, Crin Antonescu. În 2012 a făcut parte din Guvernul Ponta, ca ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!