Actualitate Sport

REZULTATE LIGA A IV-A Nou-promovata Unirea Vânători trece (şi) de vicecampioană! „Sudul” propune trei nume pentru titlu

Goluri multe şi rezultate surprinzătoare în cea de-a treia etapă a Ligii a IV-a Giurgiu FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro
Goluri multe şi rezultate surprinzătoare în cea de-a treia etapă a Ligii a IV-a Giurgiu
FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro

Revenită în elita fotbalului giurgiuvean după o absenţă de cinci ani, Unirea Vânători e noua senzaţie a Ligii a IV-a. Formaţia din nord-estul judeţului are un start de sezon impecabil: trei victorii în primele trei etape şi primul loc în clasament.

Într-o serie cu Mihăileşti, Bolintin Vale, Floreşti, Roata de Jos ori Ogrezeni, o nou-promovată face legea în „Nord”. Cel puţin deocamdată. Unirea Vânători a ajuns la a treia victorie consecutivă. După Silver Inter Zorile şi FC Singureni a venit şi rândul „vicecampioanei” Avântul Floreşti să simtă furia „Vânătorilor”. Gazdele s-au impus cu 2-1, cheia succesului fiind reprezentată de omogenitate şi ambiţie.

Interesant este faptul că inclusiv colegele de serie o dau favorită pe Unirea Vânători la ocuparea unui loc pe podium! Rămâne de văzut dacă nou-promovata va avea forţa să rămână în prim-plan.

Petrolul Roata Cartojani a fost ultima campioană a judeţului Giurgiu din postura de nou-promovată (2014).

*** Cel mai important rezultat din istoria fotbalistică a localităţii Vânătorii Mici este calificarea în semifinalele fazei judeţene a Cupei României. Acest lucru se întâmpla în urmă cu mai bine de trei decenii!
*** Două sezoane a încheiat Unirea Vânători în Liga a IV-a Giurgiu: în 2010 (locul 12) şi în 2011 (locul 17). Cea de-a treia aventură în „D” poate fi una remarcabilă.

Şi Petrolul Roata a început bine sezonul. Campioana din 2014 a bifat sâmbătă al treilea succes: 8-0 (!) cu FC Singureni, revelaţia stagiunii precedente. Meciul s-a încheiat în minutul 55, după ce oaspeţii au rămas în numai şase jucători pe teren.

Din fruntaşi au ajuns codaşi

Situaţia este una umilitoare pentru echipa din Singureni care a primit 16 goluri într-un meci şi jumătate, în condiţiile în care şi-a amânat meciul din prima etapă! Toate acestea la numai trei luni după ce a câştigat Seria Nord!

O altă „surpriză” a acestui început de sezon este Luceafărul Trestieni. „Cenuşăreasa” ultimelor două stagiuni a început tare. Are două victorii în cele două partide disputate, ultima (4-1), fiind obţinută pe terenul nou-promovatei FC Bolintin Deal.

Nebunie de meci a fost şi la Ogrezeni, acolo unde Zmeii au remizat, scor 4-4, cu Silver Inter Zorile.

Mihăileştiul lui Falemi a făcut un nou pas greşit, remizând pe teren propriu cu imprevizibila Voinţa Podişor (scor 2-2). Toporu a făcut scor cu Tântava (7-2), în timp ce FC Bolintin Malu Spart a trecut de Olimpia Mârşa (2-0).

Izvoarele nu se predă!

În Seria Sud, sezonul pare o afacere în trei: AS Mihai Bravu, CSM Dunărea Giurgiu şi Unirea Izvoarele.

Cele trei au punctaj maxim după trei runde. Dacă pentru CSM Dunărea şi AS Mihai Bravu lucrurile par fireşti dacă ne uităm peste loturile de jucători, ei bine Unirea Izvoarele – chiar şi fără „stranieri” – se descurcă de minune.

Echipa din Izvoarele n-a avut nicio problemă contra celor de la Mihai Viteazul Călugăreni de care a dispus cu 5-0. Golurile formaţiei pregătite de Laurenţiu Belea au fost marcate de Preoteasa, Ciauşu şi Buduru, Dumitru trecându-şi în cont o „dublă”.

„Iată că se poate face treabă şi numai cu jucători crescuţi aici. E o strategie pe care ne-am asumat-o şi care va da roade. Mie mi-a plăcut întotdeauna să mă lupt acolo sus, să fac performanţă. Aşa va fi şi în acest sezon” a declarat antrenorul galben-negrilor. Acesta şi-a trasat ca obiectiv personal nici mai mult nici mai puţin decât unul din primele două locuri în serie.

Victorie concludentă şi pentru CSM Dunărea Giurgiu. Echipa municipalităţii a trecut cu 4-0 de AS Prundu. Golurile învingătorilor au fost marcate de Asan (2), Toader şi Dima.

Lider în Sud rămâne însă AS Mihai Bravu, graţie golaverajului. Trupa din Mihai Bravu a dispus cu 7-3 de Real Colibaşi, părând pregătită pentru derby-ul din etapa viitoare cu CSM Dunărea.

Şi Sudul are o nou-promovată care prestează un fotbal generos: Giganţii Vărăşti. Aceasta s-a impus cu 4-2 contra celor de la Vedea şi ocupă locul 4 în clasament cu 6 puncte. Giganţii este urmată de două formaţii cu tradiţie în fotbalul giurgiuvean: Voinţa Slobozia şi Dunărea Oinacu. Cele două s-a impus la limită: Voinţa 2-1 cu AFC Adunaţii Copăceni şi Dunărea 1-0 la Izvoru prin golul marcat de Stănică.

Iată rezultatele complete ale etapei a treia a Ligii Judeţene de fotbal disputate sâmbătă, 17 septembrie:

Seria Sud
AS Prundu – CSM DUNĂREA GIURGIU 0-4
Mihai Viteazul Călugăreni – UNIREA IZVOARELE 0-5
UNIREA FRĂTEŞTI – Progresul Valea Dragului 4-1
Spicul Izvoru – DUNĂREA OINACU 0-1
GIGANŢII VĂRĂŞTI – Viitorul Vedea 4-2
VOINŢA SLOBOZIA – AFC Adunaţii Copăceni 2-1
AS MIHAI BRAVU – Real Colibaşi 7-3
Seria Nord
VOINŢA TOPORU – Viitorul Tântava 7-2
Argeşul Mihăileşti – Voinţa Podişor 2-2
Zmeii Ogrezeni – Silver Inter Zorile 4-4
PETROLUL ROATA – FC Singureni 8-0 (meci întrerupt în minutul 55)
UNIREA VÂNĂTORI – Avântul Floreşti 2-1
FC BOLINTIN MALU SPART – Olimpia Mârşa 2-0
FC Bolintin Deal – Luceafărul Trestieni 1-4
Unirea Joiţa a stat.

Următoarea etapă este programată sâmbătă, 24 septembrie, cu începere de la ora 17.00. Cel mai interesant duel va avea loc pe stadionul din Port între CSM Dunărea Giurgiu şi AS Mihai Bravu.

Text şi foto: Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!