Actualitate

APM Giurgiu: Acţiuni ample prilejuite de „Săptămâna Mobilităţii Europene”

 

Printr-pozaun comunicat de presă, APM Giurgiu anunţă că vineri, 16 septembrie, deschide seria acţiunilor din cadrul Săptămânii Mobilităţii, cu un marş tematic, la care vor participa peste 200 de elevi, pe un traseu bine stabilit.

„În fiecare an în perioada 16-22 septembrie în întreaga Europă se sărbătoreşte „Săptămâna Mobilităţii Europene”, având ca debut „Ziua internaţională pentru protecţia stratului de ozon ” (16 septembrie).

Sub sloganul din acest an al manifestării „Mobilitatea inteligenta si durabila – o investitie pentru Europa”, Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria Municipiului Giurgiu şi alte alte instituţii vor derula o serie de acţiuni tematice, menite a promova utilizarea mijloacelor  de transport nepoluante şi protejarea stratului de ozon.

În acest context, APM va deschide seria acţiunilor cu un marş tematic la care vor participa peste 200 de elevi de la şcolile din oraş, pe un traseu din centrul oraşului, acestora fiindu-le înmânate materiale cu caracter informativ, steguleţe, ecusoane şi pancarte.  La finalul marşului elevii vor participa la discuţii interactive cu specialiştii din mediu.

În ziua de 22 septembrie, pe pietonala din centrul oraşului vor avea loc competiţii sportive (concursuri pe biciclete si desene pe asfalt), la care vor participa elevii giurgiuveni din clasele I-VIII.

În semn de preţuire pentru această zi importantă din calendarul ecologic, angajaţii APM se vor deplasa la serviciu fără automobile”, se arată în comunicatul remis presei.

InfoPress

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!