Actualitate

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII 2016

mobilitateÎn fiecare an, în perioada 16-22 septembrie, la nivel european este marcată Ziua Europeană a Mobilității, ocazie cu care în toate statele sunt derulate activități prin care autoritățile locale sunt încurajate să introducă și să promoveze măsuri durabile de transport, invitându-i pe cetățeni să încerce alternative la utilizarea transportului.
Tema din acest an este ”Smart and sustainable mobility – an investement for Europe” (”Mobilitate durabilă și integrată – o investiție pentru Europa”) se axează pe o strategie inteligentă de mediu care să aducă economie în finanțele publice dar și în sectorul privat, de la nivel macro, la nivel micro și să fie în același timp prietenoasă cu mediul prin reducerea poluării, dar și pentru încurajarea mersului pe jos.
Cu acest prilej, în vederea promovării acestei inițiative, Primăria municipiului Giurgiu va desfășura, duminică 18 septembrie, începând cu ora 10:00 mai multe activități recreative pe pietonala Mircea cel Bătrân din municipiu ce constau în concursuri de role, ciclism și desene pe asfalt. La concursuri sunt așteptați copiii și elevii din municipiul Giurgiu care doresc să participe la promovarea acestei inițiative. La finalul competițiilor, câștigătorii vor primi diplome și cadouri simbolice oferite de organizator.

InfoPress

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!