Actualitate La zi Politic

În timp ce social-democrații giurgiuveni se victimizează sau caută vinovați, liberalii giurgiuveni găsesc soluții și rezolvă problemele judetului!

Ultimele ieșiri publice ale social democraților giurgiuveni frizează pur și simplu ridicolul și tupeul imens. Cât tupeu să ai și să vorbești acum despre situația de la DGASPC Giurgiu, situație pe care nu doar că nu au fost în stare să o gestioneze cât timp s-au aflat la cârma județului, ba, chiar, au încercat să acumuleze capital electoral. De aceasta dată, însă, colegul său Marius Budăi a fost indus în eroare de colegul de la Giurgiu, altfel cum am putea explica afirmatiile acestuia pe tema DGASPC. Dacă tăceau…

Situația plății salariilor restante la DGASPC e un subiect sensibil și real. Oameni simpli, fără vreo vină au fost chinuiți ani la rând. Făcând o retrospectivă a acestui an, ex-președintele CJ Giurgiu s-a “folosit” de situația salariaților DGASPC Giurgiu pentru a se „victimiza”, se pare, fără să-i pese vreun pic de soarta oamenilor. Nu a ezitat nicio clipă să acuze guvernul PNL că nu-l susține, uitând că în mandatul său au mai existat perioade similare cu cea din 2020; anul acesta fiind unul atipic, dacă ne referim la pandemie.

Ei, bine, realitatea îi contrazice pe social-democrați care nu știu decât să se plângă și să arate cu degetul către alții . De pildă, în anul 2018 a fost o situație similară, iar atunci la conducerea Guvernului se afla PSD. Presa vremii a relatat pe larg situația, la acel moment. Bine era ca si presedintele CJ de atunci să învețe ceva și sa prevină pe viitor. Si în 2018, angajații DGASPC Giurgiu și-au primit drepturile salariale pentru lunile octombrie si noiembrie, undeva la jumătatea lunii decembrie 2018, după rectificarea bugetară. (vezi https://giurgiu-net.ro/archives/647190).

Iata cateva dintre articolele aparute:

„Plata salariilor angajatilor Consiliului Judetean Giurgiu vine cu intarziere de la guvern . Si in aceasta luna angajatii asteapta rectificarea bugetara care va avea loc zilele urmatoare, dupa cum ne-a declarat presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina, Acesta spune ca saptamana viitoare, in urma aceste rectificari bugetare, vor fi achitate toate drepturile salariale. (https://giurgiu-tribune.ro/intarzieri-la-plata…/)

„Suntem in data de 5 Decembrie 2018, la 24 de zile după ziua în care, luna trecută, salariații DGASPC Giurgiu ar fi trebuit să-și primească drepturile salariale aferente lunii Octombrie. Azi, 5 Decembrie 2018, salariații DGASPC Giurgiu sunt în aceeași situație, cu contribuțiile la asigurările sociale neplătite de luni de zile bune, o situație gravă pe care am semnalat-o în repetate rânduri, cu salariile iar întârziate, cu perspective sumbre în privința primirii salariilor (scriau https://giurgiu-acid.ro/miscari-sindicale-marian-mina…/)

https://opiniagiurgiu.ro/…/consiliul-judetean…/

Prin urmare, se pare că, în ultimii ani, au fost probleme mai mereu cu plata salariilor la DGASPC. Atunci, de ce atâta circ în 2020?! Răspunsul e lesne de intuit. Iată că, după trei ani de guvernare PSD din cei patru ai actualului legislativ și, în continuare, cu majoritate în Parlament, după patru ani în fruntea județului, social-democrații giurgiuveni s-au văitat si se vaită întruna și arată cu degetul către alții, care, în opinia lor, sunt vinovați de toate relele.

Însă, situația de la DGASPC Giurgiu va fi solutionată de actuala conducere a CJ Giurgiu. După preluarea funcției, Dumitru Beianu, președintele CJ Giurgiu s-a aplecat asupra problemelor preluate odată cu mandatul, și care nu sunt puține. Pe lângă plata salariilor restante, instituția are datorii mari ce trebuie achitate, lăsate de vechea administrație judeteană.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!