Actualitate

Pista Aeroportului Braşov-Ghimbav va fi gata pe 20 septembrie

Pista-aeroport-Brasov-Ghimbav-400x254

Pentru finalizarea Aeroportului Braşov-Ghimbav mai sunt necesare fonduri de aproximativ 20 de milioane euro, dar, conform administraţiei judeţene, două firme din China şi una din Turcia şi-au manifestat deja interesul pentru a investi aici.

Pista aeroportului va avea o lungime de 2820 de metri şi o lăţime de 45 de metri – 60 de metri cu acostamente, investiţia ridicându-se la 17 milioane euro. Pe 25 august vor fi deschise ofertele pentru realizarea suprafeţelor de mişcare aeroportuare – respectiv calea de rulare care face legătura între suprafaţa de parcare a aeronavelor şi pista de decolare -, dar şi pentru platforma de parcare, canalizarea pluvială şi drenajul pentru suprafeţele de mişcare, lucrări a căror valoare se ridică la 28,6 milioane lei.

Calea de rulare va avea o lungime de 212 metri, o lăţime de 23 metri şi acostamente de 7,5 metri pe ambele laturi. Suprafaţa de parcare, unde se vor desfăşura operaţiunile de îmbarcare, debarcare, alimentare şi celelalte operaţiuni aeroportuare, va avea 17.750 metri pătraţi.

Cât priveşte strict pista viitorului aeroport, aceasta este finalizată în acest moment în proporţie de 90% şi urmează să devină operativă în jurul datei de 20 septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!