Economic

Turcia şi America Latină profită de conflictul Rusia vs. UE&SUA

supermarket (1)

Turcia şi statele Americii de Sud par să fie principalii câştigători de pe urma embargoului instituit de Rusia asupra importului de produse agroalimentare din ţările ce au sancţionat-o pentru acţiunile ei destabilizatoare din Ucraina.

Conform Serviciului Rus de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară, zilele acestea s-au purtat discuţii cu Turcia, ţară care este în prezent al cincilea exportator de produse agroalimentare în Rusia. Turcia s-a declarat pregătită să suplimenteze livrările de fructe, produse vegetale şi carne de pasăre.

Guvernul de la Ankara nu şi-a manifestat până în prezent intenţia de a se alătura sancţiunilor occidentale versus Rusia, deşi Turcia este membru NATO şi ar vrea să intre în Uniunea Europeană.

De asemenea, Brazilia şi Peru ar putea exporta în Rusia cantităţi importante de carne, în timp ce volume sporite de lapte şi produse lactate pot fi importate din Chile şi Brazilia, peşte din Peru şi Chile şi crustacee din Ecuador. În afara Americii Latine, Noua Zeelandă ar mai purtea fi un furnizor important de produse lactate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!