Actualitate

Încercarea de a lămuri cum s-au acordat punctajele la gradaţiile de merit, un eşec răsunător al inspectorului şcolar general

Concursul pentru acordarea gradaţiilor de merit şi, mai ales, rezultatele contestaţiilor au stârnit un adevărat scandal în Giurgiu. În încercarea de a lămuri cum stau lucrurile – din punctul de vedere al Inspectoratului şcolar – inspectorul general Petre Petre a convocat o conferinţă de presă, soldată cu un fiasco total.

După ce, mai bine de o oră, a explicat, cu lux de amănunte şi ca la şcoală ce şi cum prevede metodologia de organizare a acestui concurs, cum s-a calculat numărul de gradaţii de merit şi alte chestiuni pur teoretice, inspectorul Petre Petre nu a fost în stare să dea un răspuns concret şi coerent singurei întrebări care trebuia lămurită: de unde au apărut diferenţele enorme de punctaj dintre comisia iniţială de evaluare şi cea de la contestaţii, în condiţiile în care candidaţii ce au depus contestaţii nu au mai depus niciun document nou la dosr, deci evaluările ambelor comisii au fost făcute pe baza aceloraşi dosare. Mai grav este faptul că, indirect, inspectorul Petre Pete recunoaşte că, de fapt, tot acest concurs a fost unul ilegal. Şi să explicăm şi de ce: din lunga dizertaţie a inspectorului geneetal privind deja faimoasa metodologie a reieşit că sindicatele ar fi avut, de fapt, doar un rol consultativ, fără a avea dreptul de a acorda punctaje. Întrebat concret de unde provin diferenţele de punctaj dintre cele două comisii, Petre Petre a spus că este vorba despre punctele acordate.

Deci, a avut sau nu sindicatul dreptul de a acorda punctaje la evaluare? Petre Petre spune că nu, dar tot el spune că acelaşi sindicat este răspunzător de diferenţele enorme dintre evaluările iniţiale şi cele de după contestaţii. Dacă este aşa, atunci tot conursul este ilegal, atâta timp cât sindicatele nu ar fi avut acest drept, cum explica acelaşi Petre Petre la început. Una peste alta, niciunul din reprezentanţii presei care au pierdut aproape două ore la această conferinţă nu a înţeles de ce a mai fost convocată, atâta timp cât inspectorul general nu a fost în stare să dea răspunsuri concrete şi coerente. Cert este un singur lucru: povestea acordării gradaţiilor de merit s-a încheiat – asta a spus-o chiar Petre Petre – aşa că ce rost a mai avut această conferinţă de presă?

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!