Actualitate Economic La zi Politic Social

O abordare coerentă a proiectelor de dezvoltare, asta vor liberalii giurgiuveni de la Primărie

photoLiberalii giurgiuveni, prin vocea şefului lor de la municipiu, Dumitru Beianu, şi-au re-anunţat deschiderea pentru o colaborare cu cei din conducerea Primăriei Giurgiu, în orice domeniu ce vizează dezvoltarea socio-economică a urbei.
În conferinţă de presă, miercuri, 30 octombrie, Dumitru Beianu, cel care, de la începutul acestei săptămâni, este noul administrator public al judeţului, a subliniat însă faptul că această colaborare necesită din partea municipalităţii o abordare coerentă a proiectelor şi depăşirea etapei declaraţiilor de presă- prin trecerea la fapte.
Alte oraşe scriu deja proiecte
De exemplu, Dumitru Beianu a vorbit despre masterplanul Primăriei, document ce conţine planuri de proiecte. El a spus că acest masterplan este doar un „moment zero”.
„Un masterplan reprezintă o planificare a unor activităţi, este un moment zero din punct de vedere al elaborării şi planificării proiectelor. Să faci prea mare referire la acest moment zero, în situaţia în care alte judeţe şi oraşe au început deja elaborarea documentaţiilor tehnico-economice aferente proiectelor, mi se pare nepotrivit”, a spus Beianu.
Tot el, în acelaşi context al unei colaborări cu Primăria, a exemplificat cu un caz de abordare superficială, să spunem, a unei probleme de infrastructură ce ar putea rezolva inclusiv o nevoie socială.
Mansardarea blocurilor – o soluţie pentru locuinţe sociale şi pentru tineri
Este vorba despre un proiect privind reabilitarea termică a blocurilor din municipiu. Administratorul public al judeţului a declarat că această anvelopare a clădirilor nu poate fi făcută înainte de o mansardare.
„În afară de faptul că mansardarea înseamnă schimbarea esteticii unei clădiri, aceasta înseamnă şi că am putea pune la dispoziţia tinerilor o serie de locuinţe, obţinute în condiţii financiare mai mult decât avantajoase, cunoscut fiind numărul foarte mare de cereri pentru locuinţe sociale şi pentru tineri”, a precizat Beianu.
Liberalul a reiterat şi ideea „înstrăinării” unor terenuri, cerând municipalităţii să nu mai renunţe atât de uşor la suprafeţe mari ce ar putea servi, în viitor, unor investiţii de anvergură. El a reamintit cazul celor câteva zeci de hectare date pentru 7.000 de metri pătraţi.
 Utilităţi şi facilităţi pentru investitori
Dumitru Beianu a spus că liberalii sunt de acord să colaboreze şi în ceea ce priveşte proiecte de extindere a reţelelor de apă şi canal, de gaze şi chiar a reţelei electrice, în zone de lângă municipiu, special pentru atragerea investitorilor, cărora, deci, le trebuie asigurate facilităţi prin realizarea utilităţilor.
Administratorul public al judeţului a vorbit şi despre transferarea unor sedii mamă de firme în alte judeţe(de exemplu, Giurgiu Nav) şi despre, în acest caz, o sprijinire concretă a investitorilor care şi merită acest lucru.
 
Cătălina Sfetcu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!