Politic

Guvernul PSD avea toate motivele să-i împiedice pe românii din diaspora să voteze

coada-vot

Ponta iese acum public (de data asta, ca premier) şi declară că se va lăsa cu demiteri şi sancţiuni dacă povestea din primul tur, când mii de români din diaspora nu au putut vota, se va repeta şi în turul doi. Declaraţii frumoase, în faţa camerelor!

În realitate, însă, jocul PSD a fost foarte bine pus la punct şi orchestrat. În timp ce toată lumea a stat cu ochii pe ei în ţară (turism electoral, fraude etc), ei şi-au „făcut mendrele” afară. Şi nu oricum, ci chiar foarte… legal! Cine, ce să le reproşeze? N-aţi înţeles că toate cozile alea de la secţiile din străinătate erau doar pentru că „s-a votat corect?”

Nu cumva PSD-ul şi-a învăţat lecţia după episodul „Mihaela, dragostea mea”, din 2009, când candidatul lor s-a dus la culcare preşedinte şi dimineaţă s-a trezit învins, fiind detronat exact de voturile din diaspora? Dacă e să analizăm cu atenţie rezultatele din străinătate, cu siguranţă, aşa este. Şi asta pentru că centralizarea voturilor românilor care au apucat să ajungă la urne arată o victorie zdrobitoare a lui Iohannis, care l-a „nimicit” pe Ponta, la o diferenţă de peste 30%.

Iată, însă, rezultatele finale din diaspora:

Klaus Iohannis – 46,1%

Victor Ponta – 16%

Monica Macovei – 15,1%

Elena Udrea – 10%

Dan Diaconescu – 4,5%

Călin Popescu Tăriceanu – 2,9%

Corneliu Vadim Tudor – 2,8%

Teodor Meleşcanu – 0,83%

William Brînză – 0,57

Kelemen Hunor – 0,54%

Gheorghe Funar – 0,53%

Zsolt Szilagyi – 0,18%

Constantin Rotaru – 0,11%

Mircea Amariţei – 0,05%

Prin urmare, săe fi fost doar o „deficienţă organizatorică” ceea ce s-a întâmplat duminică la secţiile din străinătate? Greu de crezut! Şi dacă la turul al doilea vor vota toţi românii din afară, care va fi soarta alegerilor? Vom asista la un nou episod, de data asta „Daciana, dragostea mea, am învins”?

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!