Actualitate Economic La zi Politic

Faţă în faţă cu presa locală: Niculae Bădălău susţine că încă nu a fost audiat

Badalau-Nicolae-271x3001Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău consideră, în continuare, că nu are nicio contribuţie în dosarul evaziunii fiscale şi a declarat joi, 31 octombrie, în conferinţă de presă, că niciodată nu ar fi încurajat vreo ilegalitate, ci că doar ar fi vrut să îl ajute pe patronul firmei Avicola să nu îi fie firma închisă. Senatorul susţine că dacă acest lucru se numeşte trafic de influenţă, atunci, ar mai fi făcut-o şi o va mai face.
Senatorul Niculae Bădălău susţine că nu a fost încă audiat de procurorii DNA şi că nici nu a dat vreo declaraţie până acum, ci că doar i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. El a spus că ar fi trebuit să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie, miercuri, însă, a telefonat acolo şi i s-ar fi spus că audierile se amână pentru săptămâna viitoare.
Întrebat dacă el consideră că este un dosar politic, Bădălău a spus că nu crede că despre asta este vorba şi nici că s-ar încerca înlăturarea sa de la şefia PSD Giurgiu, ci că mai degrabă a fost vorba de necesitatea oamenilor legii de a avea în dosar un nume greu.
Totuşi, nici acum, deşi a mai fost întrebat şi de cei din presa centrală, senatorul nu a spus dacă a avut sau nu factură pentru pulpele de pui şi „ficăţeii” primiţi de la firma implicată în evaziunea fiscală. El a declarat că anumite date nu pot fi date presei, atât timp cât cercetările sunt în toi.
Niculae Bădălău a spus şi că nu crede că este vorba despre un război între Ponta şi Dragnea, el considerându-se, de altfel, omul lui Victor Ponta. Senatorul a mai afirmat şi că produsele din carne nu ar fi ajuns niciodată acasă la el, dar şi că anchetatorii ar fi greşit în cazul unei instituţii, că nu ar fi vorba despre intervenţii la APIA şi că nici nu ar fi pronunţat vreodată vreo sumă de bani.
Vă reamintim că senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău este urmărit penal pentru trafic de influenţă, în dosarul evaziunii fiscale cu produse din carne- cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro.
Miercuri, 16 persoane din dosarul evaziunii printre care procurorul Angela Nicolae, fiul acesteia, Daniel Nicolae, liderul grupării evazioniste, Moubarak Mahmoud Sleiman, şi funcţionarul ANAF Antonio Burlacu au fost arestate preventiv.
Cătălina Sfetcu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!