Actualitate

Week-end plin pentru politistii de la rutier

AFLAT SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE A PIERDUT CONTROLUL AUTOTURISMUL ŞI A INTRAT ÎNTR-UN GARD
Un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice este cercetat după ce a pierdut controlul autoturismului și a acroșat un gard.
Duminică,  26 august a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii giurgiuveni  au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat, participant la trafic, cu privire la faptul că un autoturism a intrat într-un gard.
În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificat cel în cauză ca fiind un bărbat de 67 ani, din municipiul București care, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul autoturismului și a acroșat un gard.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1.10 mg/l alcool în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
ACCIDENTE RUTIERE
 O femeie de 64 ani, din municipiul Giurgiu, a fost rănită ușor în urma unui eveniment rutier în care au fost implicate trei autoturisme pe fondul nepăstrării distanței corespunzătoare în mers între autovehicule.
 Duminică, 26 august a.c., în jurul orei 13.00, un bărbat de 70 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, pe Șoseaua Sloboziei, din municipiul Giurgiu, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de un autoturism care circula în fața sa, condus de o tânără de 30 de ani, din municipiul Giurgiu și a intrat în coliziune cu acesta.
De asemenea un alt tânăr, de 33 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autovehiculul care circula în fața sa și a fost implicat în evenimentul rutier, intrând la rândul său în coliziune cu acesta.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoara a unei pasagere de 64 de ani, din municipiul Giurgiu, care se afla în autoturismul condus de către bărbatul de 70 ani, fiind condusă la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale
Toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Un tânăr de 33 ani, care conducea un motociclu, s-a autoaccidentat după ce a pierdut controlul asupra direcției.
 Duminică, 26 august a.c., în jurul orei 20.00, un tânăr de 33 ani, din municipiul Câmpina, județul Prahova, în timp ce conducea un motociclu, pe Drumul Comunal 94, în afara comunei Oinacu, județul Giurgiu, a pierdut controlul asupra direcției și a căzut pe carosabil.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a tânărului, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
DOI BICICLIŞTI S-AU AUTOACCIDENTAT DUPĂ CE AU CONDUS BICICLETELE PE DRUMURILE PUBLICE SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE
 Duminică, 26 august a.c., polițiștii giurgiuveni au intervenit la două evenimente rutiere, soldate cu vătămarea corporală a doi bicicliști care au condus bicicletele sub influența băuturilor alcoolice și s-au autoaccidentat.
Astfel, în jurul orei 15.20,  un bărbat de  61 ani, din comuna Colibași, județul Giurgiu în timp ce se deplasa cu bicicleta pe Drumul Național 5A, pe raza localității Grădiștea, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra bicicletei, a pătruns pe sens opus şi a căzut în afara parții carosabile.
În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului care a fost transportat la Spitalul Județean Giurgiu pentru acordarea de îngrijiri medicale și investigații de specialitate.
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat că acesta avea o alcoolemie de 0.86 mg\l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea  stabilirii alcoolemiei.
În aceeași după-amiază, în jurul orei 16.20, un alt bărbat de 58 ani din comuna Frătești, județul Giurgiu în timp ce se deplasa cu bicicleta pe Drumul Național 41, pe raza localității Dăiţa, județul Giurgiu, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, într-o curbă la stânga s-a dezechilibrat, a pierdut controlul asupra bicicletei și a căzut in șanțul de pe partea dreapta a sensului sau de mers.
În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului care a fost transportat la   Spitalul Județean Giurgiu pentru acordarea de îngrijiri medicale și investigații de specialitate.
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat că acesta avea o alcoolemie de 1,41 mg\l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea  stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit două dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Având în vedere că abaterile bicicliștilor constituie una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere, polițiștii giurgiuveni transmit următoarele recomandări:
-înainte de a schimba direcția de mers, mai ales spre stânga sau la depășire, asigurați-vă temeinic că nu se apropie niciun autovehicul!
-circulați cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană!
-să nu circulați dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice, a produselor ori a substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora!
-să nu transportați sau să trageți orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulația celorlalți participanți la trafic!
-atunci când circulați cu bicicleta, nu vă țineți de vehicule aflate în mers!
-înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza!
Fiți vizibili- purtați articole de îmbrăcăminte care conțin elemente reflectorizante, pe timpul nopţii!
Conducătorii autovehiculelor să păstreze o distanță corespunzătoare față de bicicliștii care se deplasează pe drumurile publice și pe cât posibil să anticipeze eventualele manevre ale acestora pentru evitarea unor obstacole sau la schimbarea direcției de deplasare.
 
 
 
 
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!