Actualitate Social

„LET’S DO IT, DANUBE !”- Ape curate cu maluri curate!

let 3Echipa judeţeană „Let’s Do It, Romania!” din Giurgiu, împreună cu partenerul strategic Apele Romane- SGA Giurgiu, având alături autorităţi locale şi judeţene, instituţii cu responsabilităţi în protejarea şi conservarea mediului, a organizat duminică, 29 iunie 2014 o amplă acţiune de ecologizare pe malurile Dunării, cu ocazia Zilei Internaţionale a fluviului.

În urmă cu 3 luni, pe 20 martie 2014, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei (22 martie), a fost lansat proiectul Let’s Do It, Danube!, al cărui obiectiv general a vizat implicarea cetăţenilor din localităţile dunărene în acţiuni de gospodărire pentru un fluviu mai curat. O componentă importantă a acestui proiect a fost educaţia ecologică, implicarea elevilor pentru a înţelege importanţa protejării arealului Dunării şi nu numai.let 1
Proiectul “Let’s Do It, Danube!”, implementat pentru prima oară în România, a vizat implicarea judeţelor riverane Dunării: Caraş – Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa. Începând cu anul viitor, iniţiativa se doreşte a fi extinsă la nivel regional, implicând toate ţările prin care trece fluviul.
Astfel etapele proiectului au fost

  1. Training de educaţie ecologică şi proiecţia filmului documentar Dunărea-Amazonul Europei, în perioada “Săptămâna ALTFEL”
  2. Caravana de educaţie ecologică în şcolile din localităţile riverane Dunării
  3. Concursul de creaţie “Exploratorii Dunării” – competitie de promovare a Dunarii pentru descoperirea bogatiilor sale, elevii au avut de realizat lucrari la sectiunile: desen/pictura, muzica si literatura.
  4. Concurs de înot Let’s Do it, Danube! – desfăşurat vineri, 27 iunie 2014 sub egida „Let’s Do It, Danube!”, ce a fost organizat la bazinul de înot de la Şcoala Acad. Marin Voiculescu Giurgiu de către echipa judeţeană “Let’s Do It, Romania!”, având alături Apele Române – SGA Giurgiu, Primăria Municipiului Giurgiu şi sponsorii: Nova Force, ING Bank, AMM, RBC.
  5. Acţiune de ecologizare de Ziua Internaţională a Dunării, pe 29 iunie 2014, pe malurile si canalele Dunării.

În judeţul GIURGIU, pentru Ziua Dunării din 29 iunie, zonele de ecologizare au vizat malurile Dunării din comunele : Găujani, Vedea, Malu, Slobozia, Oinacu, Gostinu, Băneasa, Prundu, Greaca.let 2
În municipiul Giurgiu, s-au desfăşurat acţiuni de ecologizare pe Canalul Plantelor – de la Şoseaua de centură, intrarea în oraş dinspre localitatea Slobozia şi până la Podul Prieteniei, Insula Mocanu, Portul Giurgiu, Malu Roşu.
Organizatorii au pus la dispoziţia voluntarilor saci, mănuşi şi apă, precum şi transport gratuit  
 
Rezultatele actiunii de ecologizare din 29 iunie 2014:

  • La nivelul judeţului Giurgiu, numărul voluntarilor implicaţi a fost de peste 1000; s-au colectat peste 1500 de saci.
  • La nivel naţional au fost implicaţi aproape 4000 de voluntari, ce au colectat aproape 10 000 de saci de deşeuri.
  • Judeţul Giurgiu s-a clasat pe locul II, după Constanta.
    Echipa judeţeană “Let`s Do It, Romania!“ le mulţumeşte partenerilor, autorităţilor locale şi judeţene, ong-urilor, companiilor, persoanelor publice şi voluntari pentru implicare. Împreună am arătat că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată. Prin participare, giurgiuvenii au demonstrat că se pot uni pentru o cauză comună: lupta împotriva deşeurilor aruncate în natură, respectiv pe malurile Dunării! Comunicat de presă echipa judeţeană „Let”s do it, Danube!”
Lăcrămioara Sitaru,
Coordonator Judeţean  Giurgiu
Let’s Do It, Romania!
Mariana Mitroi,
Responsabil Comunicare & Relaţia cu Autorităţile – Jud. Giurgiu
Let’s Do It, Romania!
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!