Actualitate

Let`s Do It! lansează un nou tip de voluntariat: voluntariatul digital

mara si l la prefecturaVoluntariatul în era digitală:  lansarea primei aplicații de mobil şi platforme software pentru raportarea deşeurilor

După ce a reuşit să implice 1 milion de voluntari în cea mai mare mişcare socială din ţară, echipa “Let’s Do It, Romania!” a facut următorul pas în curăţarea României de deșeuri.  Începând cu 26 august, toți românii care doresc să contribuie la curăţarea României de deşeuri au la dispoziţie aplicația şi platforma “Let`s Do It!”. Cu ajutorul aplicaţiei de mobil, voluntarii pot oricând să marcheze deşeurile întâlnite în oraş sau în natură pe Harta Deşeurilor, pentru a fi apoi raportate către autorităţi şi curăţate în 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar va primi constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curăţată.

În afara aplicaţiei de mobil disponibile gratuit pe Google Play şi, în curând, şi pe App Store, proiectul include şi platforma online. Fiecare sesizare include coordonatele GPS ale zonei raportate şi detalii despre deşeurile identificate (componență, dimensiuni și orice alte detalii relevante). Toate aceste informații vor fi trimise automat autorității publice locale responsabile pentru curățarea zonei sesizate. Harta Deşeurilor este disponibilă online pe site după ce utilizatorul aplicaţiei se loghează.

“Facem astăzi un pas important pentru «Let`s Do It, Romania!», odată cu lansarea acestui proiect în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și QUALITANCE. Obiectivul nostru este să trimitem anual 250 de sesizări pe județ și ne propunem ca minimum jumătate să fie soluționate. «Let`s Do It, Romania!» a arătat încă de la început că, împreună, putem schimba România în bine, iar noi vom comunica în mod constant rezultatele obținute. Pe site-ul «Let`s Do It, Romania!» veți găsi, în curând, Harta Primăriilor Responsabile – locul în care ne dorim să apară fiecare autoritate publică locală din țară. Așadar, invităm toți voluntarii și susținătorii «Let`s Do It, Romania!» să descarce aplicația de mobil și să devină voluntari activi și implicați în curățarea României”, afirmă Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!”.

“Împreună cu partenerii de la “Let’s Do It, Romania!” am dezvoltat aplicația pe care o lansăm astăzi, prin care fiecare român posesor de smartphone poate deveni un adevărat comisar de mediu. Vreau să felicit echipa “Let’s Do It, Romania!” pentru inițiativă și pentru efortul depus. Raportarea deșeurilor este doar prima etapă de dezvoltare a aplicației. Suntem deja în discuții pentru introducerea posibilității de a raporta tăieri ilegale de pădure și poluări ale aerului sau cursurilor de apă. Sper ca astfel, în viitorul apropiat, să avem un instrument complet de raportare pe mediu, la îndemâna tuturor românilor.” a declarat Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Proiectul a fost demarat cu ajutorul fondu
rilor obţinute în campania de crowdfunding lansată de echipa “Let`s Do It, Romania!” în luna mai, care a atras, totodată, şi susţinerea companiilor private. Partenerul “Let`s Do It, Romania!” pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE, care a realizat aplicația și platfforma, donând totodată câte un dolar pentru fiecare dolar strâns în campania de crowdfunding.aplicatie

“Ne bucurăm că am susținut «Let`s Do It, Romania!», deopotrivă ca partener tehnologic și ca sponsor. Ne-am dori ca această aplicație gratuită pentru utilizatori, ușor de utilizat și prietenoasă să stimuleze simțul civic al românilor, căci acum pot deveni voluntari din doar trei click-uri și în câteva secunde. Aplicația realizată de QUALITANCE pentru «Let`s Do It, Romania!»reprezintă un pas crucial în direcția optimizării eliminării deșeurilor”, afirmă Radu Constantinescu, managing partner QUALITANCE.

Concret, cu ajutorul acestei platforme, fiecare român va putea raporta existenţa deşeurilor către autorităţi, oriunde şi în orice moment.

###

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 000.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deșeuri), iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“, care numără peste 112 țări și 12 milioane de voluntari.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactați:

Echipa judeteană:

Lăcrămioara OCUNSCHI
Coordonator Judeţean Giurgiu
Let’s Do It, Romania!
Mariana MITROI
Responsabil Comunicare & Relaţia cu Autorităţile – Jud. Giurgiu
Let’s Do It, Romania!
0723-164-871
lacramioara.sitaru@letsdoitromania.ro
0742-828-922
mariana.mitroi@letsdoitromania.ro

Website: http://www.letsdoitromania.ro

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Boerescu Mihnea - consilier judetean 29 august 2015 at 12:27

Bine am venit in EUROPA !

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!