Comunicate Educație

“Let’s Do It, Danube!”, din nou, un succes!

28 august 2015

DSC_0014-redim-1024x681Let`s Do It, Danube! 2015: peste 20 400 de voluntari implicați în acțiuni de curățenie și educare în județele dunărene

În perioada martie-iunie, echipa „Let`s Do It, Romania!” a desfășurat cea de-a doua ediție “Let’s Do It, Danube!”, creată cu scopul de a educa și responsabiliza cetățenii României în ceea ce privește curățenia apelor și în special a Dunării, cea mai importantă apă curgătoare din țară.  Campania a inclus atât o componentă educativă, cât și 2 acțiuni de curățenie organizate în toate județele dunărene.

Campania de educare ecologică în școlile din județele dunărene a implicat 10.389 de elevi, prin intermediul training-urilor interactive susținute de echipele locale “Let’s Do It, Romania!” și a caravanei de film documentarDunărea, Amazonul Europei„. Aceștia au învățat ce înseamnă un comportament responsabil față de mediu și care sunt lucrurile pe care le pot face, zi de zi, pentru a proteja planeta şi a reduce poluarea,  primind în acelaşi timp şi informaţii despre fluviul Dunărea, fauna și  flora pe care le găzduieşte. În top 3 județe se află În top 3 județe se află Constanța (2.258 elevi implicați),Giurgiu (1.819 de elevi implicați), Tulcea(1.245 de elevi implicați). Campania de educare a continuat cu concursul de creație “Exploratorii Dunării”, în care elevii au împărtășit poveștile lor cu Dunărea. 1011 de lucrări au fost înscrise în competiția care a ales 31 de câștigători și a premiat și cele 3 cele mai implicate școli.

De asemenea, “Let’s Do It, Danube!” a însemnat și 2 acțiuni de curățare a malurilor Dunării: prima dintre ele, organizată pe 21 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Apelor, dedicată elevilor, iar cea de-a doua, pe 27 iunie 2015, în apropierea Zilei Internaționale a fluviului. 9042 de voluntari au participat la cele 2 acțiuni de curățenie, care au strâns 12 500 de saci cu deșeuri.

 Am fost încântați să vedem atât de mulți elevi și cadre didactice interesate de acțiunile”Let`s Do It, Romania!”. Am descoperit multă deschidere și dorință de a avea grijă de mediu, oameni tineri care înțeleg ce înseamnă respectul față de natură și față de resursele planetei. Un obiectiv important al „Let`s Do It, Romania!” este sa contribuim la educarea românilor față de mediu, iar implicarea elevilor și tinerilor este modul nostru de a contribui la o generație responsabilă și activă. Mulțumim atât cadrelor didactice care ne-au sprijinit acțiunea, cât și partenerilor noștri, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România.” a declarat Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let’s Do It, Romania!”.

Suntem foarte bucuroși că suntem Partener la acest proiect unic, reușit și așa de important pentru România. Mulțumim tuturor celor care au participat la „Let’s Do It, Danube!”, pentru faptul că au contribuit la o Românie mai frumoasă, mai curată și mai implicată.” a declarat Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland România.

Campania Let’s Do t Danube! 2015 s-a încheiat cu o tabără organizată în luna august în Delta Dunării, în care 20 de elevi și 7 cadre didactice au luat parte la activităti cu rol educativ legate de mediu și de adoptarea unui comportament responsabil față de natură.

Județele implicate în acest an în „Let’s Do It, Danube!” au fost Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

La nivelul judetului Giurgiu, peste 3500 de giurgiuveni s-au alaturat actiunilor de ecologizare.  Proiectul s-a bucurat si de susţinere din partea mai multor parteneri: Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu, Primaria Municipiului Giurgiu, Apele Romane SGA Giurgiu, Comisariatul Judeţean al Garzii de Mediu Giurgiu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu , Romsilva, Inspectoratul Scolar Judeţean, ISU Vlasca, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Giurgiu, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, Inspectoratul Poliţiei judeţene Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!