Actualitate

“Let's Do It, Romania!” si Garda Natională de Mediu lansează concursul “Let’s Be ECO!”


COMUNICAT DE PRESĂ
“Let’s Do It, Romania!” si Garda Natională de Mediu lansează concursul
“Let’s Be ECO!”
 
Garda Natională de Mediu, în parteneriat cu „Let’s Do It, Romania!” anuntă lansarea  concursului „Let’s Be Eco!”, desfăsurat în cadrul primei editii a proiectului de economie circulară „Let’s Be ECO!”, competitie adresată unitătilor de învătământ din mediul rural, în scopul reutilizării resurselor.
Concursul se va desfăsura în perioada 10 ianuarie 2017 – 30 aprilie 2017 si are ca obiectiv distriburea unor calculatoare/laptop-uri si birouri alocate în urma disponibilizării, în scolile din mediul rural. Astfel, fiecare dintre cele mai implicate 40 de scoli va primi câte 15 calculatoare/laptopuri si 7 birouri. Calculatoarele/laptop-urile si obiectele de mobilier oferite în cadrul competitiei sunt obiecte folosite, dar aflate în perfectă stare de functionare. În acest scop, Garda Natională de Mediu va disponibiliza câteva sute de calculatoare si laptop-uri pentru a fi reutilizate  în cadrul unitătilor şcolare.
În vederea participării la această competiţie, şcolile pot solicita înscrierea în proiect la adresa concurs@letsdoitromania.ro, prin completarea unei scrisori de motivatie şi a unui formular de înscriere disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro. În acest serns, datorită numărului mare de solicitări venite din partea unităţilor şcolare, s-a decis prelungirea perioadei de înscriere până la data de 8 februarie 2017.
Următoarea etapă a concursului constă în realizarea de către elevi a unor creaţii pe teme de mediu şi va avea ca termen limită data de 28 februarie 2017. În această etapă, elevii şcolilor participante la concurs sunt invitaţi să creeze obiecte din materiale reciclabile sau machete, planşe, desene etc., care au ca temă mediul înconjurător. Lucrările vor fi trimise, sub formă de fotografii, pe adresa de email concurs@letsdoitromania.ro. Aceste activităţi au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător şi însuşirea corectă a conceptului de deşeu.
Evaluarea lucrărilor se va face luând în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea şi complexitatea lucrărilor, dar şi nevoia argumentată în formularul de înscriere şi numărul de elevi participanţi raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învăţământ înscrisă. Clasamentul final al celor mai implicate şcoli la nivel naţional va fi publicat în perioada 10 – 15 martie 2017.
Suntem foarte bucuroşi că, prin parteneriatul cu Let’s Do It, Romania! putem da noi înşine un exemplu de refolosire a unor echipamente şi, în acelaşi timp, sprijinim şcolile din mediul rural. Ne propunem să continuăm acest tip de acţiuni şi pe viitor, în scopul diminuării risipei prin consumul raţional al resurselor. Ceea ce vrem să evidenţiem este faptul că Garda Naţională de Mediu nu este doar o instituţie care controlează şi sancţionează. Misiunea noastră este de a crea o altă mentalitate la nivelul comunităţilor, o mentalitate prin care să se conştientizeze faptul că oamenii şi mediul se află într-o continuă interacţiune. Societatea nu trebuie doar să protejeze mediul, ci să facă în aşa fel încât să refolosească şi să recicleze cât mai multe dintre obiectele pe care le produce. Într-o societate ideală, noţiunea de deşeu ar trebui să dispară.”, a declarat Comisarul General al GNM, domnul Bogdan Trif.
Proiectul „Let’s Be ECO!”, organizat de echipa „Let`s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Garda Naţională de Mediu, este dedicat şcolilor din mediul rural din toată ţara şi urmăreţte ca elevii să înţeleagă importanţa protejării mediului înconjurător şi a conservării resurselor. Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul www.letsdoitromania.ro.
Biroul de presă al GNM
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!