Politic

Liberalii giurgiuveni au dezbătut, în conferinţă de presă, subiectul eventualelor schimbări din funcţie a 8 directori (înlocuitorii fiind membri PSD)

beianu1Aflaţi încă în aşteptarea unei decizii a Ministerului Educaţiei, liberalii giurgiuveni au venit cu o serie de precizări şi declaraţii cu privire la situaţia celor 8 directori de şcoli şi licee, care ar putea fi schimbaţi din funcţie. Aceasta, după ce cei de la PSD Giurgiu au făcut alte propuneri de manageri.

Inspector şcolar general-adjunct, Adelina Sîrbu este singurul membru al Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Giurgiu care s-a abţinut în cadrul şedinţei când cele 8 propuneri făcute de PSD au fost acceptate de ceilalţi.

Adelina Sârbu a fost prezentă în conferinţa de presă a organizaţiei municipale a PNL, miercuri, 18 septembrie şi a făcut o serie de precizări pe această temă. Ea a reamintit faptul că cei 8 directori de şcoli, care ar putea fi schimbaţi, au primit girul aceluiaşi consiliu de administraţie al inspectoratului, în şedinţa din 16 august.

În acelaşi timp, Adelina Sîrbu a subliniat faptul că este incorectă atitudinea celor de la PSD, cu atât mai mult cu cât cei pe care social-democraţii îi propun ca directori de licee, de exemplu, au fost adjuncţi, deci dacă rezultatele nu sunt la nivelul aşteptărilor, se poate vorbi despre o vină comună.

Subiectul eventualelor schimbări de directori de şcoli a fost luat în discuţie, la aceeaşi conferinţă de presă, şi de vicepreşedintele PNL Giurgiu, Toma Petcu. El a criticat dur atitudinea celor de la PSD. Petcu a spus că nu este normal să creezi haos, cu puţin timp înainte de începerea anului şcolar, doar pentru interese politice. Vicepreşedintele liberal a spus şi că nu este normală implicarea sindicatelor în acest caz.

În plus, Toma Petcu l-a criticat pe deputatul social-democrat Nicolae Florian şi pentru că a participat, paradoxal, la deschiderea anului şcolar organizată la unele unităţi ai căror directori i-a vrut… înlocuiţi.

Şi preşedintele liberalilor de la municipiu, Dumitru Beianu a făcut declaraţii pe această temă, spunând că şi pentru PSD, ca şi pentru PNL, educaţia trebuie să rămână prioritară, aşa cum a promis USL.

Dumitru Beianu a reamintit cazul când în vremurile respective, PSD Giurgiu era condus de Marian Cristea, cel care considera că trebuia să primească lemne pentru încălzire doar unităţile şcolare aflate în comune conduse de social-democraţi. Preşedintele liberalilor de la municipiu şi-a exprimat speranţa că nu se mai poate vorbi de o atitudine similară şi acum, iar că situaţia din prezent va fi totuşi soluţionată, în urma unor întâlniri comune pe care le vor avea cei din PNL şi PSD.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!