Politic

USL a învins şi la Giurgiu

Rezultat istoric înregistrat de Uniunea Social Liberală atât la nivel naţional cât şi la cel judeţean. Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul Electoral Central, USL a obţinut peste 70% din preferinţele electoratului giurgiuvean atât la Senat cât şi la Camera Deputaţilor. La mare distanţă s-a clasat PPDD urmat de ARD.

Peste 80.000 de giurgiuveni dintre cei 115.000 care au votat la alegerile parlamentare de duminică au optat pentru Uniunea Social Liberală. La mare distanţă s-a aflat Partidul Poporului Dan Diaconescu care a convins aproximativ 20.000 de giurgiuveni să le acorde votul.

Conform datelor puse la dispoziţie de către Biroul Electoral Judeţean, la Senat, opţiunile giurgiuvenilor s-au îndreptat către USL – 70,13%, PPDD 18,58% şi ARD 9,32%. Ultimele clasate au fost PRM cu 1,67% şi UDMR cu 0,28%.

La Camera Deputaţilor clasamentul este acelaşi însă datele diferă uşor: USL 71,14%, PPDD 15,66% şi ARD 9,85%.

Referitor la procentul prezenţei la urne, judeţul Giurgiu s-a clasat pe locul trei după ultimele informaţii oferite luni de către Biroul Central cu aproape 50% dintre cei înscrişi pe liste. Duminică seară judeţulGiurgiuera pe locul 5 la nivel naţional cu o prezenţă la vot de aproximativ 49%.

Rezultatele oficiale privind repartizarea mandatelor candidaţilor din judeţulGiurgiuurmează să fie anunţate în cursul zilei de marţi, însă din informaţiile obţinute de la sediile de campanie ale partidelor, toţi cei şase candidaţi ai USL Giurgiu au intrat în Parlament. Mai mult, este posibil ca la redistribuire un alt candidat giurgiuvean să intre în Parlament însă într-un alt judeţ.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!