Actualitate Sport

LIGA A IV-A / Schimbare de lider în Seria Sud: Malu depăşeşte CSM Dunărea la golaveraj

CSM Dunărea câştigă clar cu Real Colibaşi, dar pierde primul loc în Seria Sud FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro
CSM Dunărea câştigă clar cu Real Colibaşi, dar pierde primul loc în Seria Sud
FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro

Schimbări importante în clasamentul Seriei Sud a Ligii Judeţene de Fotbal după cea de-a opta rundă. CSM Dunărea Giurgiu a pierdut şefia deşi a făcut scor cu Real Colibaşi. Asta deoarece „tunarii” din Malu n-au avut milă de o altă echipă cu „prenume” celebru.

Real Colibaşi. CSM Dunărea Giurgiu. Arsenal Malu. Astfel arată succesiunea la vârful ierarhiei Seriei Sud în ultimele trei runde.
Campioana în exerciţiu a revenit pe primul loc după o lună şi jumătate graţie victoriei zdrobitoare obţinute contra celor de la Real Vărăşti.
„Tunarii” au fost aproape să egaleze scorul din prima etapă, 18-1 cu Progresul Valea Dragului. De această dată s-au impus cu „numai” 15-1. Alexandru Jelescu a marcat de cinci ori în această partidă. Celelalte goluri ale formaţiei pregătite de Marius Fodor au fost reuşite de Mario Gheorghe (4), Mihai Danciu (3), Alin Damian (2) şi Marius Gheorghe.
Pe stadionul din Port, tizul fundaşului de la Malu a deschis scorul în meciul dintre CSM Dunărea şi Real Colibaşi. „Căpitanul” gazdelor, Ionuţ Fluerică, a dublat avantajul echipei sale stabilind scorul pauzei. „Alb-albaştrii” au mai punctat de cinci ori în repriza secundă, însă au pierdut primul loc pentru numai un gol.
Victorii clare şi pentru Unirea Izvoarele şi AS Mihai Bravu. „Unirea” a făcut spectacol în meciul cu AS Prundu (scor 8-0), în timp ce nou-promovata s-a impus la Ciocoveni în faţa celor de la Progresul Valea Dragului (scor 4-1). Cele două formaţii au acumulat 18 puncte, depăşind Real Colibaşi (tot) la golaveraj.

Luptă interesantă şi pentru „gheata de aur” a judeţului. Ionuţ Fluerică continuă să conducă topul golgheterilor din Seria Sud. Atacantul de la CSM Dunărea Giurgiu a ajuns la cota 21, însă Ginel Asan (Unirea Izvoarele, 15 goluri) şi Mihai Danciu (Arsenal Malu, 14 goluri) se apropie ameninţător.

Şi în Seria Nord au fost noutăţi, dar în subsolul clasamentului. Luceafărul Trestieni şi Olimpia Mârşa erau singurele formaţii din Liga a IV-a fără nici un punct după şapte etape. Au reuşit să spargă gheaţa în cea de-a opta. Dacă Luceafărul a ţinut în şah una din pretendentele la primele locuri, Silver Inter Zorile (scor 2-2), Olimpia a învins Voinţa Podişor cu 4-2.

Floreştiul şi-a luat… „avânt”

Derby-ul rundei dintre Argeşul Mihăileşti şi Voinţa Toporu s-a încheiat cu victoria gazdelor (scor 4-2), AS Singureni a dispus în deplasare de Viitorul Tântava (4-2), în timp ce Ionuţ Marin, golgheterul campionatului trecut, a adus victoria „Zmeilor” din Ogrezeni în duelul cu fosta campioană Petrolul Roata.
Avântul Floreşti continuă să meargă „ceas”. A bifat o nouă victorie, cea de-a opta din tot atâtea meciuri (5-0 la Bolintin Vale) şi rămâne singura formaţie cu punctaj maxim.
Iată rezultatele complete ale etapei a VIII-a şi clasamentele celor două serii:

Seria Sud
Progresul Valea Dragului – AS MIHAI BRAVU 1-4
Mihai Viteazul Călugăreni – VIITORUL VEDEA 2-3
Spicul Izvoru – Dunărea Oinacu 2-2
ARSENAL MALU – Real Vărăşti 15-1
CSM DUNĂREA GIURGIU – Real Colibşi 7-0
UNIREA IZVOARELE – AS Prundu 8-0
VOINŢA SLOBOZIA – Argeşul Hotarele 4-3
Seria Nord
FC Bolintin Malu Spart – AVÂNTUL FLOREŞTI 0-5
OLIMPIA MÂRŞA – Voinţa Podişor 4-2
Luceafărul Trestieni – Silver Inter Zorile 2-2
ZMEII OGREZENI – Petrolul Roata 1-0
ARGEŞUL MIHĂILEŞTI – Voinţa Toporu 4-2
UNIREA JOIŢA – AS Buturugeni 3-2
Viitorul Tântava – AS SINGURENI 2-4
SUD                     NORD
 1. Malu          22p    1. Floreşti      24p
 2. CSM Dunărea   22p    2. Mihăileşti    21p
---------------------   ---------------------
 3. Izvoarele     18p    3. Singureni     18p
 4. Mihai Bravu   18p    4. Toporu        15p
 5. Colibaşi      18p    5. Joiţa         15p
 6. Prundu        12p    6. Zorile        14p
 7. Oinacu        10p    7. Ogrezeni      13p
 8. Vărăşti        9p    8. Roata         13p
 9. Slobozia       9p    9. Tântava       10p
10. Izvoru         7p   10. Buturugeni     9p
11. Hotarele       6p   11. FC Bolintin    6p
12. Călugăreni     6p   12. Podişor        3p
---------------------   ---------------------
13. Vedea          6p   13. Mârşa          3p
14. Vl. Dragului   3p   14. Trestieni      1p

Etapa următoare este programată sâmbătă, 31 octombrie, cu începere de la ora 15.00. Cele mai interesante partide vor avea loc la Colibaşi între Real şi Unirea Izvoarele (Seria Sud) respectiv Roata de Jos între Petrolul şi Argeşul Mihăileşti (Seria Nord).

Text: Bogdan Vladu
Foto: Daniel Grecu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!