Actualitate

Lucrările la drumul Giurgiu-Răsuceni continuă. Se acţionează în apropiere de Bălanu

După ce mai multe porţiuni din drumul care leagă Giurgiu de Răsuceni au fost deja asfaltate în lunile anterioare, marţi, 3 iulie, se lucra intens în apropiere de Bălanu. Este vorba despre acţiuni realizate în cadrul unui proiect european câştigat şi demarat de Consiliul Judeţean în mandatul trecut.

De la ieşire din Giurgiu spre Bălanu, se turna marţi, 3 iulie, asfalt pe o porţiune de peste 2 kilometri, pe ambele sensuri de mers ale Drumului Judeţean 503. Zeci de muncitori cu utilajele lor acţionau la reabilitarea şi modernizarea căii de acces, spunând că vor termina lucrarea cât mai curând, dacă vremea le va permite.

În plus, pe DJ 503 A, în diferite zone, se acţiona la realizarea acostamentelor, iar asfalt mai este de turnat în satul Cucuruzu, comuna Răsuceni.

Până în prezent, în mandatul trecut al Consiliului Judeţean, sub conducerea lui Dumitru Beianu, au fost deja finalizate foarte multe tronsoane ale drumurilor 503 şi 503 A, în zone precum Ghizdaru, Onceşti, Izvoarele şi Răsuceni.

Proiectul prin care sunt reabilitate şi modernizate cele două căi de acces, este denumit ROAD „Reabilitarea infrastructurii de acces pentru dezvoltarea cooperării transfrontaliere în regiunea Giurgiu – Ruse”. Astfel, se va acţiona pe 19 kilometri din arterele rutiere ce trec prin localităţi precum Bălanu, Onceşti, Radu-Vodă, Izvoarele, Chiriacu şi Răsuceni.  De asemenea, în cadrul aceluiaşi proiect vor fi realizate investiţii şi pe circa 7 kilometri de drum municipal, între localităţile bulgare Slivo-Pole şi Riahovo. Proiectul are o valoare de 7,5 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!