Actualitate

Lucrările la Podul Prieteniei, pe partea română, ar putea începe în perioada următoare

Un răspuns evaziv la o întrebare precisă: lucrările la Podul Prieteniei, pe partea română, vor începe în scurt timp. Declaraţia, fără prea multe detalii însă, îi aparţine ministrului secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Marcel Boloş, şi a fost făcută, vinerea trecută, pe 13 iulie, la Ruse.

Ne aducem aminte cu siguranţă faptul că bulgarii şi-au reparat partea lor din Podul Prieteniei încă de anul trecut. Românii, însă, până acum nu au trecut la partea lor de reabilitare. Aflat vineri, 13 iulie, la Ruse, la semnarea unui contract de finanţare a unui proiect al primăriilor din Giurgiu şi Ruse, secretarul de stat Marcel Boloş a fost întrebat de jurnaliştii bulgari când vor începe autorităţile române lucrările de modernizare a părţii lor din pod. Boloş a declarat că discuţii pe această temă ar fi purtat cu cei de la Ministerul Transporturilor, chiar cu o zi în urmă, şi că este o problemă avută în atenţie.

Boloş nu a specificat însă când vor începe lucrările exact, ci doar a declarat că ar putea fi demarate „în perioada următoare”.

Pe de altă parte, secretarul de stat a anunţat că se poartă în prezent discuţii cu autorităţile bulgare privind fie construirea unui nou pod peste Dunăre, fie extinderea celui actual. Autorităţile de la Bucureşti vor începe întocmirea unei documentaţii în acest sens.

Ideea construirii unui nou pod peste Dunăre a fost lansată încă de la începutul anului, de către autorităţile oraşului vecin, iar din informaţiile deţinute până acum, bulgarii de la Primăria Ruse lucrează deja la un studiu de fezabilitate pentru aceasta.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!