Actualitate

Urgenţele, trase pe dreapta la Giurgiu?!

Două ambulanţe tip SMURD au stat trase pe dreapta câteva săptămâni bune pentru că noua conducere a Consiliului Judeţean Giurgiu nu a făcut plăţile necesare pentru repararea acestora. Astfel, chiar dacă mai sunt şi alte maşini de acest gen, la ISU sau la Serviciul de Ambulanţă, tot se poate spune că, în caz de urgenţe, giurgiuvenii ar fi putut avea de suferit.

800 de lei, aceasta este suma necesară pentru repararea celor două ambulanţe SMURD. Surse din Consiliul Judeţean Giurgiu ne-au spus că, în repetate rânduri, cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” Giurgiu ar fi mers la Vasile Mustăţea, noul preşedinte al CJ Giurgiu, pentru a-i solicita fondurile respective.

Fără rezultat însă, nefiind cunoscute şi motivele pentru care şeful de la judeţ ar fi refuzat iniţial plata respectivă.

De menţionat este că ISU are două surse de finanţare, una de la Guvern prin Inspectoratul General şi o a doua de la Consiliul Judeţean, în baza legii 307. Costurile pentru reparaţiile celor două maşini se încadrează în această ultimă categorie.

Revenind, după mai multe încercări, fiind se pare nevoie şi de intervenţia unui reprezentant al Prefecturii, edilul Mustăţea ar fi promis că va face plăţile necesare. De altfel, cele două ambulanţe ar fi acum în service.

Ideea însă rămâne, la fel şi întrebările fireşti în acest caz. Ce motive ar putea exista pentru întârzierea plăţilor pentru două maşini de o asemenea importanţă? Ce alte priorităţi ar putea exista într-o instituţie, când este vorba despre viaţa unor oameni?  Pe de altă parte, tot surse de la judeţ, ne-au informat că noua conducere a CJ Giurgiu nu ar fi onorat până la această oră nici plata taxei ITP pentru maşina care-i transportă pe cei care şi-au pierdut viaţa în urma unor accidente rutiere. Să sperăm că cei care conduc judeţul vor găsi de acum resurse pentru domenii atât de importante şi de sensibile, pentru a-şi demonstra declaraţiile de bune intenţii lansate înainte să fie aleşi.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!