Cultură

Lumini şi umbre la Teatrul Tudor Vianu

11 premiere, participarea la patru festivaluri internaţionale, deschiderea cafenelei artiştilor dar şi disponibilizări şi ordonanţe „neprietenoase”. După 11 luni, marţi, 7 iunie, s-a încheiat stagiunea Teatrul Tudor Vianu. Bilanţul, ”cu lumini şi umbre”, aşa cum l-a numit directorul teatrului Mircea M. Ionescu, a fost prezentat ieri, în conferinţă de presă. La capitolul lumini, Ionescu a menţionat cele 11 producţii cu piese româneşti, redenumirea teatrului şi naşterea concurului de dramaturgie în doi.Tot la capitolul reuşite intră şi participarea la patru festivaluri importante şi prezenţa unor nume mari la Giurgiu: de la Mircea Albulescu, Dorel Vişan şi Radu Beligan, până la Florin Piersic, Horaţiu Mălăiele şi Tudor Gheorghe.

Pe lista „umbrelor” apar ordonanţe prin care s-au dispus disponibilizări, neplata unor drepturi salariale, lipsa unui mijloc de transport propriu al teatrului, absenţa sponsorilor (şi chiar a publicului) în anumite momente.

Referitor la viitoarea stagiune, Mircea M. Ionescu nu a declarat cu certitudine că va mai fi la cârma teatrului, declarând că este ”o corabie cu mult prea multe găuri” iar minunile nu se repetă. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 11 luni la teatru seamănă cu o minune, urmând să informeze presa referitor la decizia pe care o va lua luna viitoare.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!