Actualitate

Măcar un giurgiuvean este muşcat zilnic de maidanezi

Între trei şi cinci persoane sunt muşcate zilnic în judeţul Giurgiu de către câinii maidanezi, în municipiu fiind vorba de o medie de una-două persoane. Aceasta este cea mai criptică dintre statisticile pe care le putea prezenta primarul Nicolae Barbu zilele trecute, în cadrul uneia dintre emisiunile Valahiei TV.

De ce este de actualitate statistica invocată mai sus? În primul rând pentru că s-au înmulţit până la îngrijorare apelurile cetăţenilor, pur şi simplu disperaţi după o rezolvare cât mai rapidă a acestei situaţii limită. Oamenii sunt muşcaţi pe stradă de animale care nu sunt sedate. Câinii s-au înmulţit ameninţător, primarul Nicolae Barbu, după o discuţie cu medicul Paul Marinescu, şeful Direcţiei Sanitare, opinând că avem de-a face cu 2-3000 de câini maidanezi în municipiu.

Ce s-a întâmplat, concret, în cadrul acţiunii de strângere a acestor maidanezi, acţiune demarată în urmă cu câteva săptămâni? Nu foarte multe. Au fost strânşi 35 de câini, cu lasoul, adică exact aşa cum prevede legea. De asemenea, se lucrează încă la extinderea adăpostului existent, lucrări ce i-ar dubla capacitatea, de la 120-140 de câini, spre un adăpost de 300. Se lucrează, cu spor, spune primarul Nicolae Barbu, pentru că vremea mai permite încă, şi la o altă extindere a adăpostului. Concret, la o extindere a extinderii, astfel încât, în momentul în care iarna îşi va intra în drepturi depline, Giurgiu să poată adăposti în jur de 500, poate chiar 600 de câini vagabonzi.

Deocamdată, limitele legii nu-i conferă mai multe lui Nicolae Barbu, administratorul unei urbe ce se lamentează de ani buni pe lângă această speţă. Cum-necum, un câine trebuie să beneficieze de 1,92 metri pătraţi de adăpost şi poate împărţi o cuşcă cu maximum trei semeni.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!