Social

Mai bine de un sfert din giurgiuvenii ce au dreptul la ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană nu au venit să le ridice

Lipsa celor două produse de bază – făina şi uleiul – din lista de alimente acordate ca ajutor de Uniunea Europeană îi descurajează, se pare, pe giurgiuvenii care au dreptul la aceste ajutoare, astfel că aproape 25% din beneficiari nu s-au prezentat nici până acum să-şi ridice alimentele.

Teoretic, fiecare beneficiar ar trebui să ridice câte 13 kilograme de făină, 4 de mălai, 6 de orez, 3 kilograme de zahăr, 0,8 kilograme paste făinoase, 0,5 kilograme biscuiţi, 6 litri de ulei, 1 kilogram de fasole, o cutie de bulion, una de roşii în bulion şi două de mazăre. Practic, însă, uleiul şi făina lipsesc şi nici nu vor mai fi livrate, din cauza unei firme din Bulgaria care a ţepuit APIA şi care nu mai este de găsit… Descurajaţi, probabil de lipsa acestor produse, mulţi giurgiuveni au renunţat de tot la ajutoarele de la Uniunea Eruopeană, astfel că aproape 1.600 de beneficiari sunt, în continuare, aşteptaţi să ridice restul alimentelor ce li se cuvin. Majoritatea celor care nu s-au prezentat încă la depozitele Direcţiei de Asistenţă Scoială este reprezentantă de pensionari, care îşi pot ridica ajutoarele de la sediul Cantinei de Ajutor Social, zilnic, de luni până vineri, între orele 7 şi 15. Restul categoriilor de beneficiari sunt aşteptaţi la sediul Direcţiei de Ajutor Social, tot de luni până vineri, între 8 şi 15.30.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!