Actualitate Cultură Educație La zi Social

Manifestări deosebite la hramul Bisericii din lemn din curtea Spitalului județean, de Sfântul Pantelimon


Oamenii  nu şi-au pierdut credinţa caută izbăvirea, pocăinţa cea adevărată
Sfântul Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi sfinţi ai Bisericii lui Hristos. Pomenit în data de 27 iulie, acest sfânt este adesea numit „doctor fără de arginţi”,arătându-se prin aceasta că el n-a umblat după averi şi s-a mulţumit cu ceea ce putea avea din rosturile lui şi nu cerea de la nimeni să-i plătească pentru binefacerile făcute. Sfântul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor şi tămăduitor al bolnavilor, fiind un model de doctor, slujitor şi creştin următor lui Hristos.
Şi în acest an credincioșii giurgiuveni au luat parte în număr mare vineri ,27 iulie, la slujba de la Biserica de lemn din curtea Spitalului județean Giurgiu unde a fost sărbătorit hramul Sf. Mare Mucenic Tămăduitorul Pantelimon. Slujba a fost oficiată de către un sobor de 11 preoți in frunte cu preotul Liviu NEACȘU. Inca de la primele ore ale diminetii, oamenii au venit la biserică unde s-au rugat pentru sănătatea lor și a celor apropiati.
Se stie că de ziua parohiei lor, credincioşii îşi pun cele mai frumoase haine, fac cele mai bune bucate, aşteaptă musafiri. Asa a fost și anul acesta, cand adunaţi în număr mare pentru a sărbători hramul bisericii, credincioşii s-au bucurat, cei mai multi imbracati în tradiţionalele costume populare, de slujbă și de manifestarile desfășurate. La finalul ceremonialului religios, giurgiuvenii au ascultat cuvantul preotului Liviu Neacsu, care a făcut trimitere la  Sfântul Pantelimon,  „doctor fără de arginţi”, ocrotitorul medicilor şi tămăduitor al bolnavilor, apoi s-au miruit  si au fost poftiti la pranzul organizat special pentru hramul bisericii.

 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!