La zi

Manipulare electorală? Primăria promite, solemn, că va da banii însoţitorilor persoanelor cu handicap exact… vineri, înaintea alegerilor!

greva_foamei

Nu şi-au mai primit salariile de două luni. Au protestat în faţa Primăriei, li s-a promis solemn că, până la sfârşitul lui octombre, îşi vor primi toate restanţele, dar a ajuns aproape de jumătatea lui noiembrie şi oamenii nu au văzut niciun ban!

Este vorba despre însoţitorii persoanelor cu handicap, care, sătui de promisiuni şi vorbe goale, au ieşit din nou în stradă luni, în faţa Primăriei. De data asta, primarul Barbu nu a mai catadicsit să stea de vorbă cu ei, trimiţându-şi doar nişte „emisari”, de la biroul de presă.

Domanele cu pricina le-au spus protestatarilor că, dacă până vineri, Guvernul nu va aloca banii necesari plăţii tuturor restanţelor, primarul Barbu va fi cel care va convoca o şedinţă extraordinară a Consiliului local în care se va aproba alocarea tuturor banilor necesari DIN FONDURI PROPRII.

Evident că oamenii şi-au dat seama rapid că nu este deloc o concidenţă această promisiune cu faptul că duminică este programat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, întrebându-se – şi întrebând reprezentanţii Primăriei (de la care, evident, nu au primit vreun răspuns), de ce acum se poate să fie alocaţi bani DIN FONDURI PROPRII şi până acum nu s-a putut?

Şi, cum oamenii sunt disperaţi, însă nu pot fi acuzaţi că nu înţeleg ce se întâmplă, nici această promisiune nu îi linişteşte, pentru că ştiu bine că, de la vorbe la fapte, e drum lung. Una e să aprobe Consiliul o hotărâre şi alta e să vadă banii în mână. Aşa că de marţi, mulţi din însoţitorii persoanelor cu handicap din Giurgiu şi-au propus să intre în greva foamei.

Mai multe detalii despre această situaţie ce tinde să devină explozivă puteţi afla urmărind reportajul realizat de Lavinia Busuioc, luni seară, la Ştirile Valahia TV sau online, pe siteul www.valahia.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!