Actualitate Comunicate Economic La zi Politic Social

Maria Gabriela Horga, Secretar de Stat la Cancelaria Prim- ministrului și candidat la Camera Deputaților: “Pe lângă sănătate, cea mai apăsătoare grijă a oamenilor este păstrarea locului de muncă”

“Pe lângă sănătate, cea mai apăsătoare grijă a oamenilor în acest an dificil, marcat de molimă, este păstrarea locului de muncă, dar și siguranța venitului lunar. Mulți dintre giurgiuvenii cu care mă întâlnesc în campanie mi-au mărturisit că se tem că vor rămâne fără serviciu pentru că angajatorilor nu le mai merg afacerile ca înainte de pandemie. Pentru că știm asta și pentru că ne gândim mereu la viața oamenilor, am gândit un întreg set de măsuri care să-i ajute atât pe antreprenori cât și pe angajați. Iar efectele măsurilor sunt pozitive, motiv pentru care vom continua să plătim cât e nevoie șomajul tehnic sau să decontăm salariile părinților care stau acasă cu copiii cât sunt școlile închise.

🔵 În județul #Giurgiu, mii de persoane au beneficiat de șomajul tehnic, de măsura activă de decontare a 41,5% din salariile brute, de munca flexibilă, de zile libere pentru părinți, măsuri care au permis păstrarea locurilor de muncă și încasarea unui venit lunar sigur.

🔵 Suma totală plătită de la bugetul de stat pentru județul #Giurgiu în perioada martie-septembrie este de 24 milioane lei (aprox. 5,5 milioane euro).

🔵 Doar pentru șomajul tehnic au fost plătiți 18,6 milioane lei pentru un număr de 4086 de beneficiari, angajați și profesioniști din aproape 700 de companii.

🔵 De sprijinul de decontare a 41,5% din salariul angajatului au beneficiat în județul #Giurgiu aproximativ 300 de angajatori pentru 1672 angajați. Suma plătită pentru această măsură a fost de peste 5 milioane lei.

🟡🔵 În lipsa acestor măsuri, cel mai probabil o mare parte dintre oameni și-ar fi pierdut locurile de muncă.”

DezvoltămGiurgiu

DezvoltămRomânia

GuvernareLiberală

ProtejămLocurileDeMuncă

LuptămPentruGiurgiu

(Material comandat de PNL Giurgiu, cod mandatar financar 11200025)

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!