Actualitate

Masuri pentru prevenirea pestei porcine africane

Pesta porcină a închis și târgurile din judetul Giurgiu. La solicitarea primarilor din Călugăreni și Bolintin Vale, autoritățile au permis doar vânzarea de fructe și legume în interiorul acestora, a afirmat joi subprefectul Adriana Puțaru.
Prin urmare, târgurile de animale din judeţul Giurgiu sunt închise pentru animale si furaje, iar pe principalele drumuri sunt organizate filtre de poliţie, pentru prevenirea pătrunderii transporturilor de animale sau cereale din alte judeţe, măsurile fiind luate de autorităţile locale pentru prevenirea apariţiei cazurilor de pestă porcină africană.
Filtrele  sunt instituite în special pe drumurile care fac legătura cu judeţele limitrofe Ilfov şi Călăraşi, unde a fost confirmat respectivul virus.

In plus, măsurile de prevenire a pestei porcine au fost luate împreună cu administratorii fermelor de porci, susţine directorul DSVSA Giurgiu, Liviu Florescu. Potrivit acestuia, „Accesul în ferme se face doar pentru strictul necesar, ceea ce înseamnă aprovizionarea cu furaje, cu diverse soluţii pentru fluxul tehnologic. De asemenea, de la nivel central, am primit o notă de serviciu în care ni se spune că, la orice pierdere tehnologică, morţi de la ferme, vor fi prelevate probe pentru această supraveghere pasivă, adică să fim siguri că nu se întâmplă să existe virusul pestei porcine africane. Stricteţea este maximă atât referitor la angajaţi, cât şi pentru vehiculele care intră sau ies pentru aprovizionarea acestor ferme”.

Asadar autoritatile sunt in alerta! Prevenirea aparitiei focarelor de pesta porcina a fost prioritara, nu doar pentru Comitetul Judetean pentru situatii de Urgenta sau Comitetul Judetean pentru combaterea bolilor ci si pentru primari.

 
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!