Actualitate

5 iunie, Ziua Mondiala a Mediului!

In fiecare an, pe 5 iunie, sarbatorim „Ziua Mondiala a Mediului”. Aniversarea acestei zile a fost stabilita in anul 1972 in cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite , cu scopul de a marca deschiderea Conferintei de la Stockholm asupra mediului. Tema anului 2018, aleasă de UNEP (Programul Națiunilor Unite Pentru Mediu) este“ Beat plastic pollution!”, având motto-ul “If you can`t reuse it, refuse it!”.
Agentia de Protectie a Mediului si-a propus ca, in acest an, să aduca in atentia tinerei generații importanța reducerii consumului de plastic, dar și posibilitatea colectării si reciclării lui în scopul producerii de noi articole, cu un consum mai mic de energie si combustibili.
Marti, 5 iunie, la Giurgiu, incepand cu ora 12,00 , la sediul APM, va fi organizata “ Parada Costumelor ECO”,unde vor defila purtand tinute haioase si ingenioase , elevii de la  scoli din oras. Participantii vor primi diplome, premii si  dulciuri drept recompense pentru cele mai frumoase si mai ecologice costumatii .
De asemenea, vor fi diseminate materiale informative privind importanta protejarii mediului inconjurator.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!