Actualitate

Măsuri suplimentare la frontieră, în minivacanța de Sf. MARIA

 Potrivit ITPF Giurgiu, în aceste zile, se așteaptă o creștere a traficului în punctele de trecere a frontierei. Motivul- minivacanța de Sf. Maria. Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu informează că pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora.  Totodată, este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, după caz.
Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. La frontiera româno-bulgară aflată în competența Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, sunt 5 puncte de trecere ale frontierei, două cu specific rutier-feroviar şi trei cu specific portuar.
De exemplu, anul trecut, în aceeași perioadă, au trecut frontiera româno-bulgară, prin punctele de frontieră din zona de competență a Inspectoratul Teritorial al Poliței de Frontieră Giurgiu peste 129.000 persoane, cetăţeni români şi străini, din care aproximativ 49.000 pe sensul de intrare în ţară şi 80.000 pe sensul de ieşire din ţară, şi aproximativ 49.000 mijloace de transport.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!