Social

Medici privaţi angajaţi… la stat

Ministerul Sănătăţii nu a luat nicio măsură în privinţa situaţiei medicilor care lucrează atât în mediul privat, cât şi în sistemul de stat, a declarat joi, 17 ianuarie, la Palatul Victoria, ministrul Eugen Nicolăescu, conform Agerpres.

Deocamdată, Nicolăescu s-a limitat la a informa guvernul că există, într-adevăr, o incompatibilitate a medicilor care îşi practică meseria în ambele sisteme.

Există cazuri la limita legii şi posibile conflicte de interese, dar ministrul Sănătăţii a decis să nu i-a deocamdată nicio măsură, cel puţin până va discuta această speţă cu organizaţiile profesionale ale medicilor şi asociaţiile de pacienţi.

În acest context, este de semnalat că dubla calitate de angajat al personalului medical trebuie analizată având în vedere că, pe lângă aspectul criticabil al racolării pacienţilor din serviciile publice în folosul unităţilor private, nu poate fi ignorat potenţialul conflict de interese între calitatea simultană de angajat în sistemul privat şi în cel public, mai ales în cazul celor cu funcţii de conducere.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!