Actualitate Educație La zi

Mergi la drum în weekend? Drumurile din Giurgiu unde polițiștii vor monitoriza traficul, inclusiv cu radare

Fiți responsabili și respectați regulile de circulație pentru a evita producerea unei tragedii și punerea în pericol a vieții celor dragi!
Polițiștii sunt la datorie în fiecare weekend și desfășoară activități de impunere a legii și de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale.
La acest sfârșit de săptămână, Poliția Giurgiuveană intensifică acțiunile pe principalele drumuri naționale pentru prevenirea evenimentelor rutiere și pentru depistarea celor care pun în pericol siguranța traficului, conducând cu viteză excesivă.
Polițiștii vor utiliza autospecialele dotate cu aparatură de măsurare a vitezei de deplasare, dar și pistoalele – radar cu laser.
Mai multe radare vor fi amplasate, în acest weekend, pe drumuri naționale, între care DN 5 Giurgiu – București, DN 5B Giurgiu – Oltenița sau DN 6 București – Alexandria, traficul urmând a fi monitorizat și în orașe, pe principalele străzi ale municipiului Giurgiu, dar și Mihăilești și Bolintin Vale.
Vor fi supravegheate îndeosebi drumurile cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere generate de viteza excesivă sau neadaptată sau neacordarea priorității de trecere, însă nu vor fi neglijate nici celelalte sectoare de drum.
Respectați limita de viteză pentru fiecare drum! Poliția nu are normă de amenzi!
Scopul nostru este să prevenim accidentele de circulație, pentru ca nimeni să nu fie ucis sau rănit pe drumurile publice, în evenimente rutiere.
Depășirea limitelor de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor grave produse pe drumurile publice.
Depășirea cu mai mult de 50 km la oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă.
De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!