La zi

Voiculescu, cinci ani cu executare

vJoi, 26 septembrie, judecătoarea Graţiela Constantin a rostit sentinţa prin care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani cu executare – pentru spălare de bani – în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Lui Voiculescu ar urma să i se interzică, după executarea pedepsei, mai multe drepturi civile timp de trei ani. De asemenea, instanţa îl obligă să plătească contravaloarea a peste 18 milioane de acţiuni de la ICA, donate fiicei sale Camelia.

Dan Voiculescu împreună cu ceilalţi inculpaţi sunt obligaţi să plătească în solidar aproximativ 60,5 milioane euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii.

Alături de Voiculescu, în ceea ce procurorii au numit ”complicitate la stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de cea reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar, comisă în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată” s-au aflat Gheorghe Mencinicopschi, fost director general ICA, Sorin Pantiş, fost ministru al Telecomunicaţiilor, Jean Cătălin Sandu, Popa Corneliu, Vlad Nicolae Săvulescu şi Flavius Pop. Toţi aceştia au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!