La zi

Mai apropiaţi de monarhie decât ne imaginam

Nu foarte surprinzător, monarhia câştigă tot mai mult teren în România. Desigur, culpabilă pentru această situaţie este primordial clasa politică, incapabilă de-a lungul a două decenii să elimine senzaţia de haos premeditat, taman bun pentru îmbogăţirea celor foarte puţini pe spinarea celor foarte mulţi.

Concret, monarhia este pe locul secund în topul preferinţelor românilor, după republica prezidenţială. Conform unui barometru de opinie realizat de INSCOP Research – sondaj realizat în perioada 19-27 martie pe un eşantion de 1082 persoane -, românii îşi doresc republică prezidenţială într-un procentaj de 35,3%, monarhie constituţională – 17,7%,  republică parlamentară – 13,2% sau republică semiprezidenţială – 12,9%.

Cercetarea a urmărit să testeze opţiunile cetăţenilor în contextul discuţiilor pentru modificarea Constituţiei, una din primele concluzii fiind aceea că, totuşi, românii, în general (61,6%), sunt republicani convinşi. Este de remarcat că a existat şi un număr foarte important de non-răspunsuri – 20,8%.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!