Actualitate

MII DE ŢIGARETE ŞI MATERIALE PIROTEHNICE DESCOPERITE ÎN CADRUL UNEI ACŢIUNI PE LINIA COMBATERII FRAUDELOR LA REGIMUL PRODUSELOR ACCIZABILE

contrabanda-tigari1În data de 22.08.2015, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu şi poliţişti de la Poliţia Oraşului Bolintin Vale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului Bolintin Vale au organizat o acţiune pe linia combaterii fraudelor la regimul produselor accizabile în zona localităţii Bolintin Deal.
Cu ocazia activităţilor au fost puse în executare două mandate de percheziţie, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale şi la domiciliul administratorului acesteia, S. J., un bărbat de 59 ani, din comuna Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, fiind identificate şi ridicate 4.560 ţigarete, fără timbru de acciză sau cu timbru de Republica Moldova şi 3.140 materiale pirotehnice clasa I (petarde), bunuri ce erau deţinute ilegal în incinta punctului de lucru.
Tot cu această ocazie au fost identificate 240 kg. legume şi fructe expuse la vânzare, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă.
Poliţiştii au sancţionat contravenţional administratorul societăţii pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 (republicată), privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, au confiscat cantitatea de legume/fructe fără documente de provenienţă, în valoare de 800 lei, şi au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi transport de mărfuri şi bunuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!