Actualitate

Ministrul Mediului, Costel Alexe, ia măsuri pentru gestionarea poluării din București

Astfel, Viorel Glăman a fost demis din funcţia de comisar şef al Gărzii de Mediu Bucureşti, pentru modul în care a gestionat problema deşeurilor şi pentru cum s-au derulat controalele pe poluare din ultimii ani.
În plus, in aceste zile, comisarii Gărzii de Mediu din Bucureşti şi din judeţele vecine „au o amplă campanie de control la toţi operatorii economici din Bucureşti şi Ilfov, pe procesele de ardere şi emiterea în atmosferă a diverşilor poluanţi care afectează calitatea aerului din Bucureşti”.
„Românii trebuie să știe că suntem permanent pe teren pentru a verifica sursele de poluare și luptăm să combatem acest fenomen. Vom impune toate măsurile necesare atât față de agenți economici, cât și față de autoritățile locale pentru a ne asigura că nu se mai poate pune în pericol viața oamenilor!”, a declarat Costel Alexe.
În contrast cu ministerul Mediului, Primăria Generală condusă de Gabriela Firea nu a venit cu niciun plan pentru gestionarea deșeurilor și nici nu a făcut nimic pentru a avea un sistem de măsurare a calității aerului, în condițiile în care cantitatea de deșeuri generată la nivelul Capitalei reprezintă aproximativ 20% din cantitatea totală, la nivel național. Asta in conditiile in care bugetul Primăriei Generale prevedea fonduri alocate pentru acest sistem. Ca atare, Primăria Capitalei se afla sub monitorizarea Comisiei Europene şi în aşteptarea unui verdict de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene din cauza poluării.
Mai mult decât atât, la ora actuală, Bucureștiul riscă să piardă potențiala finanțare din fonduri europene a proiectului care prevedea construirea unui mare incinerator de deșeuri intrucat municipalitatea nu a decis nici pana acum amplasamentul incineratorului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!